Αντέχει ακόμα ο Φέντερερ, έτοιμος για επιστροφή στα κορτ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ αναδείχθηκε ο κορυφαίος Ελβετός αθλητής των τελευταίων 70 ετών και στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο μέλλον του στα κορτ χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

O Ρότζερ Φέντερερ αναδείχθηκε ο κορυφαίος Ελβετός αθλητής των τελευταίων 70 ετών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, υπό την Ένωση Ελβετών Αθλητικών Δημοσιογράφων.

Ο σπουδαίος τενίστας, συνέτριψε τον ανταγωνισμό και με ποσοστό που αγγίζει το 50% σε σύνολο έξι υποψηφιοτήτων, πήρε τον τίτλο του “best sportsman” τα τελευταία 70 χρόνια όπου πραγματοποιείται ο θεσμός των αθλητικών βραβείων στην Ελβετία.

Τέσσερις αθλητές του σκι, ένας από τον στίβο και ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν οι υποψήφιοι για τη σπουδαία, αυτή, διάκριση.

Αυτά ήταν τα καλά νέα της βραδιάς καθώς ο 39χρονος Ελβετός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προλάβει να είναι έτοιμος για το Australian Open που θα διεξαχθεί το Φεβρουάριο στη Μελβούρνη ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στην “απαγορευμένη λέξη”: απόσυρση κατά τη διάρκεια της τελετής.

Σύμφωνα με τον Φέντερερ, η διαδικασία της αποθεραπείας στο χειρουργημένο (δις) γόνατο, δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε το team του Βασιλιά, με τον ίδιο τον Ελβετό να θέτει ως πρωταρχικό στόχο να είναι έτοιμος το Καλοκαίρι για τα τρία μεγάλα ραντεβού σε Wimbledon, Ολυμπιακούς Αγώνες και US Open.

“Ελπίζαμε να είμαι έτοιμος τον Οκτώβριο, αλλά δεν έγινε. Θα ήθελα πολύ να βρεθώ στην Αυστραλία αλλά θα είναι δύσκολο με το γόνατο. Δεν θέλω να κάνω το επόμενο βήμα αν δεν είμαι απολύτως έτοιμος. Αυτές οι τρεις εβδομάδες ίσως με βοηθήσουν. Το Καλοκαίρι με το Wimbledon, τους Ολυμπιακούς και το US Open, είναι η προτεραιότητά μου” είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ από το βήμα της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, ο 39χρονος Ελβετός μίλησε για το ενδεχόμενο να μην ξεπεράσει τον τραυματισμό του, δηλώνοντας ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της καριέρας του.

“Εύχομαι να καταφέρω να παίξω περισσότερο αλλά την ίδια στιγμή είμαι ικανοποιημένος με ότι έχω καταφέρει. Στέκομαι αυτή τη στιγμή μπροστά σας, νιώθοντας πολύ υπερήφανος που μοιράζομαι αυτό το βραβείο μαζί σας. Ελπίζω να σταθώ ικανός να παίξω και του χρόνου. Αν δεν τα καταφέρω, αυτός είναι ένας απίστευτος τρόπος να ολοκληρώσω την καριέρα μου”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τιμητική διάκριση.

Ο Φέντερερ δεν έχει αγωνιστεί από τον χαμένο ημιτελικό του Australian Open 2020, εξαιτίας του προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο όπου χρειάστηκε δύο φορές επέμβαση για να αποκατασταθεί. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του από το tour, ο Ελβετός είδε τον Ράφαελ Ναδάλ να τον ισοφαρίζει στις κατακτήσεις Grand Slam (20).

Πηγή: Tennis24

To Top