ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Αντίδοτο” από Μπούργος, λύσεις για τις κλειστές άμυνες

Ο Άρης απώλεσε δυο πολύτιμους βαθμούς την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι μνήμες με τις κλειστές άμυνες επέστρεψαν στο Κλεάνθης Βικελίδης και ο Χερμάν Μπούργος καλείται να βρει το “αντίδοτο”.

Η κιτρινόμαυρη ομάδα πίεσε και προσπάθησε να βρει τρόπους να κάνει φάσεις. Η αμυντική διάταξη των αντιπάλων είχε μέλημα να μην αφήσει την ομάδα να αναπτυχθεί από τον άξονα. Με τρεις και τέσσερις παίκτες πάνω στη μπάλα απέτρεπε τις γρήγορες μεταβιβάσεις. Όταν η μπάλα κατευθυνόταν στα πλάγια υπήρχαν τρεις αντίπαλοι που απέκλειαν κάθε δυνατότητα κάθετης πάσας ή σέντρας μέσα στην περιοχή. Οι υποτιθέμενοι επιθετικοί τους ήταν οι επιπλέον παίκτες στην άμυνα. Πάνω σ’ αυτή την άμυνα ο Άρης είχε περιορισμένες ευκαιρίες για να απειλήσει και να σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με πολλά προβλήματα επέλεξε να χαλάσει τον ρυθμό και να θυμίσει… Λαμία και Απόλλωνα, με τον Άρη να μην βρίσκει τις λύσεις. Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, όπου όπως έγινε πολλές φορές φέτος, οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν απάντηση. Όποιος αντίπαλος φέτος έχει ακολουθήσει την τακτική αυτή με τις κλειστές άμυνες και τη σκοπιμότητα έφυγε από το Κλεάνθης Βικελίδης είτε με τον βαθμό είτε και με το τρίποντο.

Το θέμα φυσικά δεν είναι ποια μέσα χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός και ο κάθε Παναθηναϊκός για να μην χάσει, αλλά τι έκανε ο Άρης για να μην πέσει στην γνωστή παγίδα. Πάνω σε αυτό λοιπόν, θα κληθεί να βρει απαντήσεις και λύσεις ο Μπούργος, με την επιστροφή της ομάδας στην δράση σε περίπου δυο βδομάδες.

To Top