ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντίδραση και μπρέικ για τους Θάντερ μέσα στο Σαν Αντόνιο! (video)

Οι Thunder έφεραν τούμπα την σειρά, κέρδισαν με 98-97 τους Spurs και ισοφάρισαν σε 1-1. Διαμαρτύρονται οι Spurs για την τελευταία φάση.

Ήταν δεδομένο ότι οι Thunder θα αντιδρούσαν μετά την βαριά ήττα στον πρώτο αγώνα της σειράς από τους Spurs. Θα έβγαζαν εγωισμό στο παρκέ. Και αυτό ακριβώς έκαναν. Έστω και με το μόνο τρόπο που ξέρουν: Ζώντας και πεθαίνοντας με τους Kevin Durant και Russell Westbrook στην επίθεση, αν και η αλήθεια είναι ότι και οι ρολίστες της ομάδας βοήθησαν περισσότερο από ότι συνήθως για να πάρουν αυτή τη νίκη και να γίνουν μόλις η δεύτερη ομάδα φέτος μετά τους Warriors που πήραν διπλό στο San Antonio. Έστω και αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκε στο τέλος του αγώνα να εξελιχθεί μία από τις πιο περίεργες φάσεις στην ιστορία των πλέι-οφ!

Με 13 δευτερόλεπτα να μένουν για τη λήξη του παιχνιδιού και το σκορ στο 98-97 για τους Thunder, ο Dion Waiters έκανε την επαναφορά από την πλάγια γραμμή. Με την παράβαση των 5 δευτερολέπτων όμως να… πλησιάζει επικίνδυνα, ο γκαρντ της Oklahoma City φάνηκε να σπρώχνει με τον αγκώνα του τον Manu Ginobili που τον μάρκαρε (με τον Αργεντινό πάντως να πατάει την γραμμή για μία στιγμή όσο πίεζε), με τους διαιτητές ωστόσο να μην θεωρούν ότι υπάρχει παράβαση! Ακόμα κι έτσι, πάντως, οι Spurs μπόρεσαν να έχουν την ευκαιρία τους να πάρουν το ματς, αφού η πάσα του Waiters προς τον Kevin Durant δεν ήταν καλή, με τον Danny Green να κλέβει τη μπάλα (ίσως με φάουλ στον Durant) και τον Tony Parker να ξεκινάει την επίθεση, η οποία κατέληξε σε ένα τρίποντο του Patty Mills από την δεξιά γωνία, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο, με την Oklahoma City να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη. Όσο για τους Spurs; Ginobili και Popovich φώναζαν στους διαιτητές (σε κόσμια επίπεδα πάντα), αλλά επί ματαίω, αφού πλέον όλα είχαν κριθεί.

Βγήκαν μπροστά οι ρολίστες των Thunder, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ο Aldridge

O Russell Westbrook με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ (αλλά με 11/25 σουτ) και ο Kevin Durant με 28 πόντους και 7 ριμπάουντ θα είναι οι παίκτες των Thunder που θα κερδίσουν τα φώτα. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι αυτή η νίκη δεν θα ερχόταν αν δεν βοηθούσαν παίκτες όπως ο Steven Adams (12 πόντοι, 17 ριμπάουντ), ο Serge Ibaka (12 πόντοι) και ο Enes Kanter (12 πόντοι και 8 ριμπάουντ), οι οποίοι πρόσφεραν λύσεις σε κρίσιμα σημεία, ενώ ακόμα και ο Dion Waiters στην τέταρτη περίοδο σημείωσε ένα μεγάλο τρίποντο, την ίδια στιγμή που ο Andre Roberson έπαιξε σπουδαία άμυνα στον Kawhi Leonard.

Για τους Spurs, o LaMarcus Aldridge πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση, σταματώντας στους 41 πόντους με 15/21 σουτ και 10/10 βολές (!), αλλά από εκεί και πέρα υπήρχε λίγο-πολύ το… χάος, με τον Kawhi Leonard να έχει 14 πόντους με 7/18 σουτ και τον Manu Ginobili 11 πόντους και κανέναν άλλο παίκτη του San Antonio να μην έχει διψήφιο αριθμό πόντων.

Τρομερή αρχή οι Thunder, Θρίλερ στο τέλος

Οι Thunder φρόντισαν να δείξουν από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν έχουν σκοπό να πάθουν ότι και στον πρώτο αγώνα, ξεφεύγοντας με 17-4 στην πρώτη περίοδο, το φινάλε της οποίας τους βρήκε να προηγούνται με 29-21. Οι Spurs ωστοσο αντέδρασαν και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 41-37 στην δεύτερη περίοδο, με την Oklahoma City όμως να μην τα χάνει και με τον Kanter να δίνει λύσεις να κλείνει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 56-53.

Οι Thunder μπήκαν μάλιστα πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας εκ νέου την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (75-64). Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, όμως, έτσι και στο δεύτερο, οι Spurs αντέδρασαν και μείωσαν σε 77-76 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε την Oklahoma City να ανεβάσει εκ νέου την διαφορά στους 9 πόντους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (85-76) με το San Antonio να επιστρέφει για τρίτη φορά στο παιχνίδι και μάλιστα να έχει στο τέλος την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, την οποία ωστόσο έχασε όταν ο Mills αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

To Top