ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντίδραση της ΚΑΕ Άρης για τον τρόπο κατανομής των τηλεοπτικών εσόδων από την ΕΡΤ

Η ΚΑΕ Άρης αντέδρασε άμεσα στην αδικία που πάει να συντελεστεί στους… διαδρόμους του ΕΣΑΚΕ για τον τρόπο κατανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι κατά τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ στις 25/10/2018 που παρέστησαν οι κ.κ. Δημήτρης Γουλιέλμος και Γιώργος Σιγάλας, καταψήφισε τον πρόταση κατανομής μεταξύ των 11 ομάδων της Betshop Basket League των τηλεοπτικών εσόδων από τη σύμβαση με την ΕΡΤ για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Η πρότασή μας ήταν να ανατεθεί σε Ανεξάρτητη Ελεγκτική Εταιρία η σύνταξη μελέτης, που να προσδιορίζει τον τρόπο διανομής των τηλεοπτικών εσόδων, με βάση παραμέτρους που θα υποδείξει η μελέτη αυτή.

Παρόλο που η πρόταση αυτή είχε περίπου ομόφωνα γίνει αποδεκτή σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, τελικά οι υπόλοιπες ομάδες, επέλεξαν να μην εφαρμοσθεί η μέθοδος αυτή από φέτος, αλλά μόνον από του χρόνου, παρόλο που ελήφθη απόφαση να ανατεθεί η εκπόνηση της σχετικής μελέτης σε μία Διεθνή τέτοια Εταιρία.

Μάλιστα σε παρατήρηση άλλης ομάδας ότι στο παρελθόν η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ελάμβανε υψηλό ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όσο και κάποιες άλλες ομάδες που ήταν κατώτερες του ΑΡΗ στη βαθμολογία, η ομάδα μας πρότεινε να εφαρμοσθεί η μελέτη που ανατέθηκε στη διεθνή εταιρία, αναδρομική για τα προηγούμενα τρία ή και πέντε χρόνια. Και αποδέχθηκε προκαταβολικά η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εάν με βάση τη Διεθνή Εταιρία, όφειλε ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει χρήματα, να τα επιστρέψει, αλλά εάν έπρεπε να πάρει περισσότερα και τα προηγούμενα χρόνια, να αποδεχόντουσαν όλες οι ομάδες να τα παρακρατήσει από το φετινό ή και τα επόμενα τηλεοπτικά συμβόλαια.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Η ομάδα μας είναι η πρώτη σε τηλεθέαση από τις 11 ομάδες (που έχουν τηλεοπτική “στέγη” στην ΕΡΤ) και δεύτερη συνολικά σε εισιτήρια στις 14 με μικρή διαφορά από την πρώτη, όπως προέκυψε από τα επίσημα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για την περυσινή σεζόν (2017-2018), παρότι το γήπεδο μας είναι το μικρότερο σε χωρητικότητα από τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη σχετική λίστα (διάθεσης εισιτηρίων). 

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ διαφωνεί με την όλη διαδικασία που εγκρίθηκε χθες (25/10), διότι χωρίς τη δική μας παρουσία το ποσό που θα διένειμε η ΕΡΤ στις ομάδες θα ήταν κάτω από το μισό των χρημάτων που μοιράζονται. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα ανεχθούμε και δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση την αδικία που πάει να συντελεστεί εις βάρος μας”.   

To Top