Αντίο Λαζαρίδη στον Άρη… on camera!

Ο Νίκος Λαζαρίδης έκανε… on camera γνωστό, αφού που είναι πια κοινό μυστικό στον Άρη, ότι αποχωρεί οριστικά από τους κίτρινους.

Ο πρώην πια αρχηγός των κίτρινων επιβεβαίωσε την αποχώρησή του και εξήγησε τους λόγους της και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές της περιόδου που ολοκληρώθηκε, την αποχή, τα επενδυτικά σενάρια και τα οικονομικά προβλήματα, μιλώντας στην κάμερα του «Οpinionsports.gr».

Αναλυτικά:

Για τις δύσκολες στιγμές: «Περάσαμε πολύ δύσκολα φέτος. Ήταν μια χρονιά με πάρα πολύ μεγάλη πίεση και από τον κόσμο, αλλά και στο οικονομικό που η ομάδα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα.  Από την άλλη ο περισσότερος κόσμος δε γνώριζε τα πράγματα όπως έπρεπε».

Για το ρόλο του διαμεσολαβητή που ανέλαβε μεταξύ διοίκησης και παικτών: «Σίγουρα είναι δύσκολο. Όταν έχεις να κάνεις με παράγοντες και πάρα πολλούς παίκτες και να μεταφέρεις πράγματα στη διοίκηση, ο ρόλος του μεσάζοντα είναι δύσκολος. Σου υπόσχονται κάποια πράγματα που πρέπει να υλοποιούνται κι εσύ όταν τα μεταφέρεις στους συμπαίκτες σου και αυτά δεν γίνονται, σίγουρα είναι δύσκολο για έναν παίκτη που είναι μεσάζων σαν αρχηγός να φανεί αληθινός προς του συμπαίκτες του».

Για την πρώτη φορά που κλήθηκε να υπηρετήσει αυτό το ρόλο: «Στη διάρκεια μιας χρονιάς ο αρχηγός έρχεται πολλές φορές σε αυτή τη θέση, αλλά μπορώ να πω πως ουσιαστικά η πρώτη ήταν η περίοδος της αποχής. Υπήρχαν οικονομικές δύσκολες για κάποιους παίκτες συγκεκριμένα. Αυτό που έκανα, το κάνει κάθε αρχηγός ομάδος. Ό,τι προβλήματα έχει ο συμπαίκτης σου πρέπει να τα μεταφέρεις στη διοίκηση για να βρεθεί λύση».

 Για το αν κουράστηκε: «Όχι, ούτε ήθελα να τα παρατήσω. Εχω προσωπικότητα και θέλω πάντα μέσα από τα προβλήματα  να βγαίνω  νικητής και νομίζω ότι πολλές φορές το πέτυχα τη φετινή χρονιά».

Για την αποχή: «Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή. Εμείς οι παίκτες δεν ξέραμε αν ήταν σωστό ή λάθος αυτό που κάναμε, αλλά ήταν ένας τρόπος αντίδρασης για να μπορέσουμε να εξωτερικεύσουμε το πρόβλημά μας προς τον κόσμο για να μπορέσει να μάθει ακριβώς τι συνέβαινε στην ομάδα και ότι  δεν είναι όλα τέλεια».

Για το αν πέτυχαν κάτι: «Νομίζω πως όχι δεν πετύχαμε κάτι, αλλά είμαστε καθαροί με τον εαυτό μας για το ότι κάναμε μια προσπάθεια».

Για το αν ίσχυσαν οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης: «Υπήρχαν κάποιες καταβολές χρημάτων. Από εκεί και πέρα αυτό έπρεπε να ολοκληρωθεί. Πήραμε και κάποιες άλλες υποσχέσεις… Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση από οικονομικής πλευράς, όπως και γενικά όλη η χώρα και κάθε Έλληνας πολίτης, αλλά ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και βγει από ατό πιο δυνατός».

 Για το αν ευθύνεται μόνο η κρίση για αυτό: «Η κρίση είναι το… τελειωτικό. Νομίζω ότι όλα ξεκινήσανε από παλιές διοικήσεις. Για να έχει η ομάδα τόσα προβλήματα, είναι φυσιολογικό να έρχονται και από προηγούμενες διοικήσεις. Να μην ρίχνουμε το βάρος μόνο στην τωρινή».

 Για τα σενάρια επενδυτικού ενδιαφέροντος: «Τα παρακολουθούσαμε βέβαια, για μας ήτανε κάτι παρά πολύ καλό. Όντως η διοίκηση προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα για να έρθει σε επαφή με αυτόν τον επενδυτικό όμιλο, άλλωστε το έχουνε πει και ση γενική συνέλευση. Νομίζω ότι αν γίνει αυτό θα έρθουνε πολύ καλύτερα χρόνια για τον Άρη».

 Για το αν ήταν τέχνασμα της διοίκησης που θα κρατούσε ζεστούς τους παίκτες: «Ποτέ κανείς δεν πίστεψε κάτι τέτοιο. Γιατί το βλέπουμε μέχρι σήμερα ότι γίνεται προσπάθεια να εισέλθει  ο επενδυτικός όμιλος στη ομάδα».

 Για την πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με δικό του γκολ: «Αυτή η βραδιά θα μου μείνει αξέχαστη. Καμία ελληνική ομάδα δεν είχε κερδίσει εκτός έδρας ισπανική ομάδα. Τα ευχάριστο για μένα είναι ότι έδωσα χαρά στον κόσμο. Νομίζω ότι γράφτηκε στην ιστορία του Άρη μια πολύ μεγάλη νίκη και πρόκριση».

 Για τη Θεσσαλονίκη: «Εδώ θέλω να μείνω. Άλλωστε έχω κάνει κάποιες κινήσεις και έχω αγοράσει ένα σπίτι για να μείνω αργότερα στη Θεσσαλονίκη».

 Για το αν σκέφτεται το τέλος της καριέρας του: «Δεν έχω κάνει τέτοιο πλάνο. Θα παίζω όσο με κρατάνε τα πόδια μου».

 Για τους λόγους που φεύγει από τον Άρη: «Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές φέτος, μέχρι εκεί που δεν μπορεί να το φανταστεί κανένας. Το ξέρουμε εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της ομάδας. Είμαι επαγγελματίας, πρέπει να κοιτάξω κι εγώ την οικογένειά μου. Έχω δύο παιδιά που πρέπει να τα μεγαλώσω και να μην τους λείπει τίποτα»

 Για το αν τον έχουν προσεγγίσει ομάδες: «Με έχουν προσεγγίσει, αυτή είναι μια δουλειά που έχω αναθέσει στο μάνατζέρ μου. Θέλω να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ και μετά να δ κι εγώ που θα συνεχίσω».

 Για τα σενάρια συνεργασίας με τον Ατρόμητο: «Από τη στιγμή που ένας παίκτης είναι ελεύθερος ακούγονται πολλά. Υπάρχει πραγματικότητα σε όλο αυτό πάντως».

 Για τον Ατρόμητο σαν ομάδα: « Από αυτό που βλέπουμε και ακούμε γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Μακάρι όλες οι ομάδες να δουλεύουν τόσο οργανωμένα».

 Για το τι κρατάει από αυτή τη διετία: «Τη πρόκριση του Γιουρόπα Λιγκ και δεν θα ξεχάσω ποτέ όλο αυτό τον κόσμο που παντού όπου και να παίζαμε ήταν δίπλα μας και μας στήριξε».

 Για το αν ήταν Αρειανός: “Ναι παρακολουθούσα φανατικά μπάσκετ επί Γκάλη και Γιαννάκη όπως όλη η Ελλάδα”.

 Για το αν ονειρευόταν να παίξει στον Άρη: “Φυσικά και όταν ήρθε η πρόταση δεν το σκέφτηκα στιγμή».

To Top