Ανταγωνιστικό πρόσωπο, νοοτροπία νικητή και κίνητρο τα ζητούμενα στο ΟΑΚΑ!

Παιχνίδι εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό ποτέ δεν είναι εύκολο. Η τελευταία νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ έγινε τον Γενάρη του ’97. Σήμερα (18.00) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, οι κίτρινοι θέλουν σε πρώτη φάση να παρουσιάσουν όσο πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο γίνεται απέναντι σε έναν φορμαρισμένο Παναθηναϊκό και μέσα από αυτό το πρόσωπο να διεκδικήσουν τις πιθανότητες νίκης που έχουν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης χαρακτήρισε τον αγώνα υψηλών απαιτήσεων. Και είναι τέτοιος για τους παίκτες του και την ομάδα του, ανεξαρτήτως αν σήμερα ο Παναθηναϊκός υπερτερεί και σε ποιότητα και σε ποσότητα, έστω κι αν είναι αμφίβολοι να αγωνιστούν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Έι Τζέι Σλότερ.

Ο Άρης για να μπορέσει να μείνει μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος και να διεκδικήσει τη νίκη, θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Ποιο είναι αυτό; Σωστή αμυντική λειτουργία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, σωστές επιστροφές στην άμυνα από την επίθεση (αμυντικό transition), έλεγχο των ριμπάουντ και καθαρό μυαλό, με ξεκάθαρες ιδέες στην επίθεση. Αν όλα αυτά γίνουν μαζί, τότε οι κίτρινοι θα μπορέσουν να κοντράρουν την πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη αυτή τη περίοδο βάσει απόδοσης.

Στατιστικώς, οι κίτρινοι υπερτερούν μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα έναντι του Παναθηναϊκού μόνο στα ριμπάουντ, έχοντας 37 κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα, ένα περισσότερο από τον σημερινό αντίπαλό τους. Σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες οι πράσινοι είναι καλύτεροι και αυτό είναι λογικό γιατί έχουν και ποιοτικότερους και περισσότερους παίκτες, άρα διατηρούν πιο εύκολα σταθερό ρυθμό σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τόρεϊ Τόμας και ο Λαμάρκους Ριντ μίλησαν για κίνητρο και νοοτροπία νικητή. Ανεξαρτήτως της διαφοράς των δύο ομάδων, υπό αυτή την οπτική γωνία οφείλουν όλοι οι παίκτες να δουν τον σημερινό αγώνα. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να περιμένει και το πρώτο που θέλει να δει, ειδικά σήμερα, είναι προσπάθεια και επιμονή.

To Top