ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανταλλαγή που αλλάζει τα δεδομένα στο ΝΒΑ

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς, σε μία ανταλλαγή που ανατρέπει τα δεδομένα και αλλάζει τις ισορροπίες στο ΝΒΑ!

Παρά τις συνεχόμενες αρνήσεις και διαψεύσεις από την πλευρά των Κινγκς, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την ομάδα του Σακραμέντο. Ο προορισμός σύμφωνα με όσα λέγονται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού; Οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς!

Ναι, η ομάδα της Νέας Ορλεάνης ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μία τεράστια ανταλλαγή, προσθέτοντας δίπλα στον Άντονι Ντέιβις (που πήρε και το βραβείο του MVP του φετινού All Star Game) τον θηριώδη σέντερ, με την προοπτική να συνθέσουν το κορυφαίο δίδυμο σε frontcourt του ΝΒΑ!

Συνήθως, τα λόγια και οι προοπτικές από τις πράξεις και τα αληθινά γεγονότα απέχουν πολύ. Όμως, δεν έχει υπάρξει καμία ομάδα στην πλούσια ιστορία του «μαγικού κόσμου» που να έχει στις τάξεις της τους, κατά τεκμήριο, κορυφαίους ψηλούς στο πρωτάθλημα!

Σε μία θέση που είναι γεμάτη ταλέντο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Άντονι Ντέιβις αναμφισβήτητα ξεχωρίζει. Παρά τους τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν, ο 23χρονος άσος θεωρείται (και είναι) ο πιο ταλαντούχους πάουερ φόργουορντ της λίγκας.

Το νούμερο 1 του Draft του 2012 μετρά 21,9 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 2,4 μπλοκ στην τετραετή καριέρα του στον «μαγικό κόσμο», ενώ φέτος πραγματοποιεί μία φανταστική σεζόν. Ο ηγέτης των Πέλικανς μετρά φέτος 27,7 πόντους, 11,9 ριμπάουντ και 2,5 τάπες σε 36,4 λεπτά μέσης συμμετοχής, δείχνοντας ώρες-ώρες ασταμάτητος και απόλυτα κυρίαρχος στο παρκέ.

Όμως, πάντα κάτι… έλειπε από δίπλα του. Οι Ομέρ Ασίκ και Αλέξις Αζινσά δε μπόρεσαν ποτέ να τον στηρίξουν ή έστω να τον βοηθήσουν και ο Ντέιβις ήταν, τις περισσότερες φορές, σε μία κατάσταση… μοναχικής μάχης κόντρα στους αντίπαλους ψηλούς. Όχι πια…

Ό,τι ισχύει για τον Ντέιβις, υφίσταται φυσικά και για τον ΝτεΜάρκους Κάζινς. Ο «Boogie» είναι, μακράν του δευτέρου, ο πιο ταλαντούχος σέντερ του ΝΒΑ. Το επιθετικό του ταλέντο είναι μοναδικό, η βελτίωση του στο μακρινό σουτ είναι εμφανέστατη και συνολικά, ο Κάζινς μπορεί να κριθεί ως ένα τρομερό όπλο στα χέρια κάθε προπονητή.

Μοναδικό του μειονέκτημα; Η συμπεριφορά του. Ο 26χρονος άσος γκρινιάζει συχνά, διαμαρτύρεται στους διαιτητές σε κάθε αμφισβητούμενη (ή και μη) φάση και οι τεχνικές ποινές βρίσκονται στο… καθημερινό μενού του. Ουσιαστικά, μπορεί εύκολα να ειπωθεί πως ο Κάζινς θα ήταν σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, αν δεν ήταν τόσο παρορμητικός και, κάποιες στιγμές, ανώριμος.

Παρά το συγκεκριμένο… θεματάκι, τα νούμερα του Κάζινς είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν, ο «Boogie» μετρά φέτος 27,8 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 1,3 τάπες σε 34,4 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Νούμερα που μπορεί κάποιος να τα συναντήσει μόνο σε κορυφαίους σέντερ του παρελθόντος.

Πρακτικά και με βάση τους αριθμούς, οι Πέλικανς θα έχουν σε λίγες μέρες ένα από τα καλύτερα και πιο ταλαντούχα δίδυμα ρακέτας στην ιστορία του ΝΒΑ! Άντονι Ντέιβις και ΝτεΜάρκους Κάζινς μετρούν μαζί 55,5 πόντους, 22,5 ριμπάουντ και 3,8 μπλοκ και με βάση το σπουδαίο ταλέντο και τις προοπτικές τους, μπορούν να κυριαρχήσουν απόλυτα και να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην… βίβλο του «μαγικού κόσμου».

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια δεν έχουν συνυπάρξει στις θέσεις των ψηλών δύο τόσο χαρισματικοί παίκτες. Για να βρούμε ένα παρόμοιο δίδυμο σε frontcourt, θα πρέπει να ανατρέξουμε στους σπουδαίους Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Τιμ Ντάνκαν, που κυριάρχησαν στη ρακέτα των Σαν Αντόνιο Σπερς για έξι σεζόν (1997/1998 – 2002/2003) ή και πιο πίσω, στους Χακίμ Ολάζουον και Τζακάρ Σάμπσον, που αποτέλεσαν τους «Twin Tower» των Χιούστον Ρόκετς για περίπου μία διετία.

H ώρα της αλλαγής (;) στο ΝΒΑ

Η ανταλλαγή του ΝτεΜάρκους Κάζινς στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς δεν αλλάζει μόνο τα δεδομένα της φετινής σεζόν, αλλά μπορεί να ανατρέψει και την εικόνα των τελευταιών ετών στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Σε ένα πρωτάθλημα όπου κυριαρχούν οι εκρηκτικοί γκαρντ, οι all around φόργουορντ και οι σουτέρ, ο «Boogie» και ο Ντέιβις μπορούν να διαμορφώσουν μία νέα εποχή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τι εννοούμε;

Στην καλή τους μέρα, οι δύο άσοι δεν έχουν αντίπαλο στη ρακέτα. Η ικανότητά στο «1 vs 1» και η έφεσή τους τόσο στο post up, όσο και στο παιχνίδι με πρόσωπο, μπορούν να τους προσφέρουν αμέτρητες επιθετικές επιλογές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Ντείβις, όσο και ο Κάζινς, έχουν προσθέσει και το μακρινό σουτ στο… ρεπερτόριό τους.

Εν ολίγοις, το συγκεκριμένο δίδυμο μπορεί να κάνει τα πάντα στο υψηλότερο επίπεδο και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μετά από αρκετά χρόνια τα… βλέμματα και το ενδιαφέρον στη ρακέτα. Οι Πέλικανς δεδομένα θα δώσουν έμφαση στους δύο σταρ και μπορούν να γίνουν μία από τις λίγες, αν όχι η μοναδική ομάδα, που θα στηριχθεί στη frontcourt τους.

Φυσικά, όλα αυτά είναι εντελώς υποθετικά και γράφονται με βάση όσα έχουμε δει από τους δύο άσους. Είναι πάντως σίγουρό πως Κάζινς και Ντέιβις μπορούν να αλλάξουν άρδην την αγωνιστική εικόνα και ταυτότητα των Πέλικανς (μετατρέποντάς τους, με μία ενδεχόμενη απόκτηση ενός καλού περιφερειακού το καλοκαίρι, σε διεκδικητές του τίτλου) και να κυριαρχήσουν απέναντι σε οποιαδήποτε γραμμή ψηλών του ΝΒΑ. Αν μάλιστα ο Κάζινς αφήσει στην άκρη την… γκρίνια του και ο Ντέιβις μείνει μακριά από τραυματισμούς, τότε οι δύο σταρ μπορούν να δημιουργήσουν την καλύτερη γραμμή ψηλών που έχει υπάρξει ποτέ στον «μαγικό κόσμο».

Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να δείξει αν θα το καταφέρουν αυτό, ωστόσο είναι δεδομένο πως… άπαντες περιμένουν να τους δουν μαζί στο παρκέ.

Πηγή: sdna.gr

To Top