Αντετοκούνμπο: “Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να πάω για πίτσα με τον γιο μου, δεν σκέφτομαι την κατάταξη”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επανέλαβε – με χιουμοριστικό τρόπο αυτή τη φορά ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση που θα τερματίσουν οι Μπακς στην κατάταξη ενόψει των playoffs, λέγοντας ότι το άμεσο πλάνο του είναι να… πάει για πίτσα με τον γιο του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πει σε όλους τους τόνους ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση που θα κατακτήσουν οι Μπακς στην κανονική περίοδο. Αυτό ακριβώς επανέλαβε μετά την ήττα από τους Μάβερικς (112-118), λέγοντας ότι το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι η… πίτσα που θα φάει με τον γιο του στο Σικάγο.

Ο “Greek Freak” δεν παρέλειψε πάντως να αποθεώσει τον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά και να τονίσει – έπειτα από σχετική ερώτηση – ότι οι ξένοι παίκτες του NBA θέλουν να ετοιμάσουν τον δρόμο για τους επόμενους, όπως έκαναν πριν από αυτούς ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.

Για τα double team των Μάβερικς: “Δίνουν πολλές βοήθειες και χτίζουν τείχος, όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όποιον πόσταρε. Ήταν πολύ πειθαρχημένοι. Κόντρα σε αυτή την ομάδα έπρεπε να κυνηγήσουμε επιθετικά ριμπάουντ, να τρέξουμε περισσότερο, να κυκλοφορούμε καλύτερα την μπάλα”.

Για το τι έκανε πιο αποτελεσματική την άμυνα των Μάβερικς πάνω του: “Το παιχνίδι έγινε νωρίς και δεν κοιμήθηκα αρκετά. Όχι, εντάξει. Κάποιες φορές θα δεις τα double-team που δεν είναι πειθαρχημένα ή δεν έρχονται δυναμικά. Το Ντάλας όμως ερχόταν συνέχεια, είτε σκόραρα, είτε πάσαρα. Το έκαναν και στον Μίντλετον. Δεν τους ένοιαζε ποιος είχε την μπάλα. Ήθελαν να μας κάνουν να νιώσουμε άβολα

Ακόμα κι έτσι, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε την νίκη, αλλά δεν βάλαμε τα σουτ και τις βολές, κάναμε λάθη. Δεν γίνεται να μπαίνουμε σε τέτοια θέση. Προφανώς ξέρουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά δεν γίνεται να μπαίνουμε συνεχώς σε αυτή την θέση, όπου είμαστε κάτω 8-9 πόντους και κυνηγάμε στο σκορ. Οι Μάβερικς ήταν πολύ πειθαρχημένοι πάντως”.

Για την εμφάνιση του Ντόντσιτς και την άμυνα των Μπακς πάνω του: “Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά. Απλώς είναι πολύ ταλαντούχος. Θα κάνει την σωστή πάσα, θα πάρει καλές αποφάσεις. Καμιά φορά τα κάνεις όλα σωστά και ακόμα κι έτσι κάποιος θα έχει ένα καλό βράδυ. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στο NBA, αλλά και από τους καλύτερους που έχουν εμφανιστεί. Θα έχει καλές βραδιές. Προσπαθούμε απλώς να τον περιορίσουμε και να τον δυσκολέψουμε, αλλά έπαιξε καλά”.

Για την θέση που ελπίζουν να κατακτήσουν οι Μπακς και τι σκέφτεται να κάνει ο ίδιος: “Ειλικρινά δεν ξέρω τι θέση έχουμε. Δεν με ενδιαφέρει η θέση μας. Προφανώς θέλω να έχουμε όσα περισσότερα Game 7 γίνεται σπίτι μας. Στο τέλος όμως δεν έχει σημασία πού θα τελειώσουμε. Πρέπει να νικήσουμε καλές ομάδες. Όλες οι ομάδες στην Ανατολή είναι καλές. Ξέρω ότι έχουμε 4-5 παιχνίδια ακόμα και πρέπει να χτίσουμε καλές συνήθειες, να μείνουμε υγιείς και να πάμε στα playoffs έτοιμοι για μάχη. Ένα νέο ταξίδι, ελπίζοντας ότι θα είμαστε η ομάδα που θα φτάσει μέχρι το τέλος

Για τώρα, εγώ θα δω τα παιδιά μου αύριο, ίσως πάω για πίτσα στο Σικάγο με τον γιο μου και να ετοιμαστώ για τον επόμενο αγώνα μου, ελπίζοντας να νικήσουμε τους Μπουλς”.

Για το αν το σκεπτικό του άλλαξε για την κατάταξη μετά τον περσινό τίτλο: “Όταν είσαι το Νο1, τότε όλοι λένε “η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ”. Το έχω ζήσει αυτό. Δεν έχει σημασία. Ίσως πρέπει να στοχεύσουμε για την 3η θέση, γιατί από αυτήν την θέση κατακτήσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι (γέλια). Τα πρώτα δύο χρόνια με τον Μπουντενχόλζερ τερματίσαμε 1οι και δεν πήραμε τον τίτλο. Δεν έχει σημασία η θέση μας. Απλώς θες να είσαι έτοιμος

Πέρυσι παίξαμε στον πρώτο γύρο με το Μαϊάμι, στον δεύτερο στο Μπρούκλιν, στον τρίτο με τους Χοκς, στους τελικούς τους Σανς. Νικήσαμε καλές ομάδες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αν είμαστε στο Νο1 θα αντιμετωπίσουμε το Νο8 και θα έχουμε εύκολο έργο. Εγώ προτιμώ στον πρώτο γύρο να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη ομάδα. Στον δεύτερο γύρο το ίδιο. Αν αντιμετωπίζεις δυνατές ομάδες, τότε είσαι πιο ανταγωνιστικός. Για αυτό δεν με νοιάζει η θέση μας, παρά μόνο να είναι καλά οι συμπαίκτες μου και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Αν είμαστε καλά, ξέρω ότι θα τα πάμε καλά”.

Για το πώς αισθάνεται που αυτός και ο Ντόντσις εκπροσωπούν τους ξένους στο ΝΒΑ και το επίπεδο των International παικτών στην λίγκα: “Ακολουθήσαμε απλώς τα βήματα του Νοβίτζκι, του Τζινόμπιλι, του Πάρκερ, του Πάου Γκασόλ, του Ντράζεν Πέτροβιτς, του Τόνι Κούκοτς. Αυτοί μας έδειξαν τον δρόμο. Για αυτό βλέπουμε τον Γιόκιτς, τον Σαμπόνις, τον Ντόντσιτς, τον Εμπίντ, τον Γκομπέρ και εμένα να αντιπροσωπεύουμε τον υπόλοιπο κόσμο. Δείχνουμε ότι είναι δυνατό να παίξεις εδώ και να είσαι ο καλύτερος παίκτης μίας ομάδας. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να ανοίξουμε τον δρόμο για τους υπόλοιπους, γιατι αισθάνομαι πως όταν φύγουμε εμείς πιστεύω ότι το 40-50% της λίγκας θα είναι ξένοι.

Σαφώς και είμαι περήφανος για αυτό. Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν παρακολουθούσα τον Ολάζουον και τον Νοβίτσκι. Να βλέπω τον Γκασόλ και τον Πάρκερ να είναι στους τελικούς. Ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά στην Ελλάδα, την Σλοβενία, την Αφρική που μας παρακολουθούν. Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα για τους επόμενους”.

Για το πώς είναι χέρι του: “Είμαι καλά. Όσο μπορώ να παίξω με τον γιο μου, ειμαι καλά. Πρέπει απλώς να το προσέξω και να είμαι έτοιμος για το Σικάγο. Πρέπει να προσέχω όμως πολύ επειδή με παίζουν σκληρά. Το χέρι μου όμως δεν θα με εμποδίσει να παίξω και να απολαύσω το παιχνίδι”

To Top