Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα από τις 16 Ιουλίου από τους επιχειρηματίες της εστίασης

Τα νέα μέτρα λοιπόν στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 16 Ιουλίου και στους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους.

Πριν δύο μήνες η κυβέρνηση είχε προτείνει τους αμιγείς και μεικτούς χώρους σε εστίαση και ψυχαγωγία, ωστόσο η εικόνα της πανδημίας άλλαξε και τα κρούσματα αυξάνονται, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα στην εστίαση.

«Ήδη ο διεθνής Τύπος γράφει ότι η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση. Είναι καίριο για τον τουρισμό να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας» πρόσθεσε.

Πως θα λειτουργήσει η εστίαση

Σχετικά με τα μέτρα στους χώρους εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης που προανήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός εξήγησε:

– Σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες

– Από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους

– Για τους υπαίθριους χώρους μπορεί να υπάρχει μεικτή λειτουργία

– Αθλητικοί χώροι και αγώνες μόνο με αμιγείς χώρους

– Στους αμιγείς χώρους θα μπαίνουν ανήλικοι που δεν υπάγονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού

– Θα δίνεται πέντε ημέρες άδεια στους στρατεύσιμους ως κίνητρο για να εμβολιαστούν.

Τα πρόστιμα

Στην πρώτη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τμ. – Σε δεύτερη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή 15 ημερών – Σε τρίτη παράβαση αφαιρείται η άδεια λειτουργίας για 60 ημέρες.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα και θα ελέγξουμε την πορεία της πανδημίας, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

To Top