ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιμέτωποι με αποκλεισμό από το Ρίο 31 αθλητές λόγω ντόπινγκ!

Αντιμέτωποι με αγωνιστικό αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι 31 αθλητές για δείγματα ντόπινγκ από το Πεκίνο το 2008 που επανεξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες.

Μάλιστα η ΔΟΕ αναμένει επανεξετάσεις δειγμάτων και από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΔΟΕ σε συνεργασία με τη WADA καταψύχει τα δείγματα των αθλητών, προκειμένου να μπορεί να βρει απαγορευμένες ουσίες που δε μπορούσαν να ανιχνευθούν μέχρι πρόσφατα διατηρώντας το δικαίωμα του επανελέγχου αλλά και της ενδεχόμενης τιμωρίας.

«Ο αγώνας για την προστασία των καθαρών αθλητών δε σταματάει εδώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ: «Σε λίγο περιμένουμε τα αποτελέσματα από την επαναξέταση 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου».

Η ΔΟΕ συνεχίζει αναφέροντας: «Ο στόχος είναι να σταματήσουμε οποιαδήποτε απάτη περί ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο που έρχονται».

Η Επιτροπή αποκάλυψε επίσης ότι θα επανεξεταστούν δείγματα από αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια σε Πεκίνο και Λονδίνο: «Η ΔΟΕ θα αναλάβει ευρύτερο πρόγραμμα επανεξέτασης αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και του Λονδίνου»

«Όλα αυτά τα μέτρα είναι ένα δυναμικό χτύπημα ενάντια στην απάτη την οποία δε θα αφήσουμε να επικρατήσει» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπάκ: «Δείχνουμε άλλη μια φορά ότι οι ντοπέ αθλητές δε μπορούν να κρυφτούν πλέον. Κρατάμε δείγματα για 10 χρόνια και οι ντοπέ αθλητές ξέρουν ότι δεν κουραζόμαστε ποτέ. Αποκλείοντας τόσους ντοπέ αθλητές από τους Ολυμπιακούς του Ρίο δείχνουμε ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε το μεγαλείο των Ολυμπιακών αγώνων».

Πηγή: sdna.gr

To Top