Αντριόλι στο PRESSARIS: «Μαγική νύχτα, κομμάτι της ζωής μου ο Άρης…»

Η επέτειος από τη μεγαλειώδη νίκη του Άρη στη Γενεύη, κόντρα στην Σερβέτ, φέρνει στις μνήμες όλων και το εκπληκτικό φάουλ – γκολ, με το οποίο ο Πάουλο Αντριόλι είχε βάλει την ομάδα σε τροχιά πρόκρισης. Σήμερα, 12 χρόνια μετά, ο Βραζιλιάνος άσος του παρελθόντος θυμάται για λογαριασμό του PRESSARIS εκείνες τις στιγμές και εκφράζει την ευχή να επιστρέψει σύντομα στη Θεσσαλονίκη…

Ο άνθρωπος που είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 37’ της αναμέτρησης του «Λε Σαρμίγ», με ένα από τα ομορφότερα γκολ σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία του Άρη, δεν ξεχνά ούτε αυτά που έζησε στους «κίτρινους», αλλά ούτε και την… ελληνική γλώσσα!
 
Το PRESSARIS εντόπισε στη Βραζιλία τον Πάουλο Αντριόλι, ο οποίος είναι εδώ και τέσσερις μήνες γενικός διευθυντής της Μποταφόγκο Ριμπεϊράο Πρέτο και παράλληλα διατηρεί τη δική του ακαδημία ποδοσφαίρου. Και εκείνος μίλησε -σε άπταιστα ελληνικά- για το χθες, το σήμερα, αλλά και για τα όνειρά του, που μπορεί μελλοντικά να τον ξαναφέρουν κοντά στους «κίτρινους».
 
«Τι μου… θύμισες»
 
Οι λέξεις «πρόκριση» και «Σερβέτ» αρκούσαν για να… πάρει μπροστά ο 43χρονος πρώην άσος: «Πω, πω, πω, τι μου θυμίζεις τώρα! Μεγάλη εμπειρία… Θυμάμαι τα πάντα: Το ταξίδι, τους φιλάθλους που είχαν έρθει μαζί μας στην Ελβετία, τον πρόεδρο που κι εκείνος μας είχε βοηθήσει πολύ… Είναι αναμνήσεις που δεν ξεχνιούνται! Και φυσικά, θυμάμαι το παιχνίδι με κάθε λεπτομέρεια. Τα πρώτα λεπτά, την αποβολή του Κολτσίδα, την αγωνία, τα πανηγύρια στο τέλος… Υπέροχες στιγμές!».
 
Οικογένεια
 
Όσο για το απίστευτο δικό του φάουλ, το οποίο μνημονεύουν μέχρι σήμερα χιλιάδες υποστηρικτές του Άρη; «Ε, φυσικά θυμάμαι και το φάουλ! Αλλά πιο πολύ απ’ όλα είχα χαρεί την πρόκριση. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για όλη την ομάδα. Είχαμε φανταστική ατμόσφαιρα τότε, ήμασταν μια πραγματική οικογένεια και δεν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Κι αν δεν κάνω λάθος, αυτή η πρόκριση ήταν για τον Άρη η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία έπειτα από πολλά χρόνια. Χαίρομαι που στη Θεσσαλονίκη ακόμα θυμούνται εκείνο το παιχνίδι. Εγώ πάλι, δεν μπορώ να το ξεχάσω ποτέ. Δεν γίνεται!».
 
Δυνατές εμφανίσεις
 
Ο Αντριόλι, που έμεινε για δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη (1998-2000) προερχόμενος από τον Ιωνικό, έχει κι άλλα να θυμάται από εκείνη την εποχή: «Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις από τον Άρη. Και την προηγούμενη σεζόν, για να βγούμε στην Ευρώπη είχαμε κάνει πολύ δυνατές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Το μόνο μου παράπονο είναι που δεν μπόρεσα να παίξω στη ρεβάνς με τη Θέλτα, μετά την πρόκριση επί της Σερβέτ. Στο πρώτο ματς με τους Ισπανούς αξίζαμε τη νίκη, εκείνοι έπαιξαν καλά μόνο 10-15 λεπτά, αλλά πήραν την ισοπαλία 2-2. Στον επαναληπτικό, ήμουν απών λόγω τραυματισμού και δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα».
 
Η Θεσσαλονίκη και η… ντροπή
 
Τα τελευταία χρόνια ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος άσος συνεργαζόταν με γραφείο μάνατζερ στην Αθήνα και ταξίδεψε στην Ελλάδα αρκετές φορές, αλλά αναγνωρίζει ότι είναι… «ντροπή» που δεν βρήκε το χρόνο να έρθει και στο Χαριλάου. «Από το 2000 που φύγαμε με τη γυναίκα μου, δεν έχω ξαναγυρίσει στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που επισκέφθηκα αρκετές φορές την Αθήνα για δουλειές, με πιο πρόσφατη το 2009. Είναι ντροπή, το ομολογώ! Ήταν στον Άρη προπονητής ο φίλος μου ο Μαζίνιο και εγώ δεν ήρθα να δω αυτόν και την παλιά μου ομάδα… Τώρα, όμως, στην πρώτη ευκαιρία θα έρθουμε!», λέει και συμπληρώνει: 
«Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει πολλή επαφή με τους παλιούς συμπαίκτες μου, αλλά όταν ερχόμουν στην Ελλάδα είχα δει μερικές φορές τον Κολτσίδα, το Νίκο Παπαδόπουλο, τον Κυζερίδη… Μπορεί στο προσεχές μέλλον να ξαναβρεθούμε και να τα πούμε καλύτερα…».
 
Κομμάτι της ζωής μου
 
Έστω και εξ αποστάσεως, πάντως, παραμένει ενήμερος για ό,τι συμβαίνει στον σύλλογο: «Φυσικά παρακολουθώ τον Άρη. Είναι κομμάτι της ζωής μου. Πέρσι, είδα όλα τα παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ. Ολόκληρα τα παιχνίδια, όχι μόνο στιγμιότυπα. Ένιωσα πολύ χαρούμενος που τον είδα να κερδίζει την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Ήταν καταπληκτικό».
 
Όνειρο η συνεργασία

Δεν κρύβει, μάλιστα, την επιθυμία του να συνεργαστεί εκ νέου με τους «κίτρινους», μέσα από την ιδιότητά του ως γενικός διευθυντής της Μποταφόγκο του Ριμπεϊράο Πρέτο. «Μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι ένα όνειρο για μένα. Πιστεύω ότι θα ωφελούσε και τις δύο πλευρές και δεν σας κρύβω ότι σκοπεύω να έρθω σε επαφή με τους ανθρώπους του Άρη. Έχουμε εδώ πάρα πολλούς ταλαντούχους νεαρούς, που θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα ως δανεικοί. Να παίξουν στον Άρη με ελάχιστος κόστος και με ένα ποσοστό για την Μποταφόγκο σε περίπτωση μελλοντικής μεταπώλησής τους», υπογραμμίζει ο Αντριόλι, προσθέτοντας μερικά από τα μεγάλα ονόματα που έχει αναδείξει ο βραζιλιάνικος σύλλογος:

«Εκτός βέβαια από το μεγάλο Σόκρατες και τον αδερφό του, τον Ραΐ, η Μποταφόγκο έχει βγάλει και τα τελευταία χρόνια πολλά αστέρια, που έκαναν και κάνουν καριέρα στην Ευρώπη. Ο Σισίνιο, ο Μπορντόν, οι τερματοφύλακες Ντιέγκο Άλβες και Ντόνι, είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Η ποδοσφαιρική παράδοσή μας είναι να αναδεικνύουμε παίκτες και να κάνουμε συνεργασίες με μεγάλες ομάδες».

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα στη μαγική βραδιά της Γενεύης

To Top