Αντσελότι: «Αφού κλείσει αυτό το κεφάλαιο στη Ρεάλ θα αποσυρθώ, εκτός αν με θέλουν γι’ άλλα 10 χρόνια»

«Μετά από αυτό το κεφάλαιο της Ρεάλ Μαδρίτης μάλλον θα αποσυρθώ. Αλλά αν η Ρεάλ θέλει να μείνω εδώ για 10 χρόνια, θα μείνω άλλα 10 χρόνια», είπε ο Ιταλός κόουτς σε ιταλικό ραδιόφωνο.

Το πρωτάθλημα ήταν η μόνη κούπα που έληγε από τη συλλογή του. Ο Κάρλο Αντσελότι είχε κατακτήσει τα πάντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Champions League, Copa del Rey, Supercoppa, ευρωπαϊκό σούπερ καρ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Τα πάντα. Τώρα συμπλήρωσε το παλμαρέ του γράφοντας ιστορία.

Ο αγαπημένος Καρλέτο των φίλων της Ρεάλ, μετά την κατάκτηση της La Liga, έγινε ο μοναδικός προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία!

Η αρχή έγινε ως προπονητής της Μίλαν, με την οποία έραψε το Scudetto τη σεζόν 2003/04, για να ακολουθήσει η Premier League τη σεζόν 2009/10 για λογαριασμό της Τσέλσι, τρία χρόνια αργότερα, στέφθηκε πρωταθλητής στη Ligue 1 ως coach της Παρί Σεν Ζερμέν, τη σεζόν 2016-17 στη Bundesliga το σήκωσε με τη Μπάγερν και τώρα πήρε και τη La Liga του 2021/22 με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός ανέλαβε τη «βασίλισσα» το καλοκαίρι του 2021 μετά από μία κάκιστη χρονιά και την οδήγησε στο 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Το παρόν συμβόλαιό του με την ομάδα της πρωτεύουσας της Ισπανίας εκπνέει τον Ιούνιο του 2024, και όπως είπε σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της πατρίδας του, όταν κλείσει αυτό το κεφάλαιο θα αποσυρθεί, εκτός… κι αν τον θέλουν από τη Ρεάλ άλλα 10 χρόνια στον πάγκο τους, οπότε και θα παραμείνει για άλλα 10 χρόνια!

«Μετά από αυτό το κεφάλαιο της Ρεάλ Μαδρίτης μάλλον θα αποσυρθώ. Αλλά αν η Ρεάλ θέλει να μείνω εδώ για 10 χρόνια, θα μείνω άλλα 10 χρόνια».

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο να προπονήσει την εθνική ομάδα του Καναδά, με λιγότερη πίεση από την καθημερινότητα ενός συλλόγου. «Γιατί όχι; Θα το ήθελα, φυσικά. Ο Καναδάς τα πήγε πολύ καλά», απάντησε. Ενώ όσον αφορά στον Καρίμ Μπενζεμά, τον οποίο βλέπει να κατακτά τη Χρυσή Μπάλα, είπε: «Δεν χρειάζεται να προπονείς ή να διευθύνεις τον Καρίμ. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον Καρίμ. Τον κατευθύνεις μόνο επειδή είναι μεγάλος επαγγελματίας, πολύ ταπεινός και σπουδαίος παίκτης. Έχει λύσει πολλά παιχνίδια για εμάς, ήταν καθοριστικός αυτή τη σεζόν. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο διάσημους παίκτες στον κόσμο και διατηρεί μεγάλη ταπεινότητα, και νομίζω ότι αυτή είναι η δύναμή του. Και θα κερδίσει τη μπάλα».

To Top