Αντωνίου: “Πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων…”

Για τους στόχους που έχει θέσει φέτος η ΑΕΛ (αντίπαλος του Άρη στην 2η αγωνιστική) μίλησε ο τεχνικός, Σωτήρης Αντωνίου. 

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το ματς της πρεμιέρας: «Το σημαντικό σε μια πρεμιέρα είναι να πάρεις βαθμό. Παίξαμε για τη νίκη και το δείξαμε από την αρχή του ματς. Μπορέσαμε να πετύχουμε ένα πανέμορφο γκολ και είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς της πρεμιέρας και από μια έδρα που για πολλά χρόνια η ΑΕΛ έφευγε με άδεια χέρια. Χτίζουμε νοοτροπία νικητή, είναι σημαντική μια νικηφόρα πρεμιέρα για να συνεχίσεις με αισιοδοξία στο πρωτάθλημα».

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Ούτε η δική μας ομάδα είναι έτοιμη. Εκτός από τις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όλες οι υπόλοιπες προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους και την αγωνιστική τους φιλοσοφία. Η ομάδα μου έδειξε έτοιμη. Ο Απόλλων έπαιζε στην έδρα του και ήθελε τη νίκη. Ήμασταν καλύτεροι και δίκαια την πήραμε».

Για τον σκόρερ του χθεσινού ματς, Ντέλετιτς: «Πολύ καλός παίκτης. Χθες σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα. Έπαιξε σε θέση που παίζει για πρώτη φορά, με αντίθετο πόδι. Έχει τα στοιχεία και την ποιότητα να αγωνιστεί εκεί. Δίνει άλλη ποιότητα στην ομάδα. Έχει όλο το μέλλον μπροστά να εξελιχθεί σε ένα ποιοτικό παίκτη και να προσφέρει στην ομάδα μας. Πιστεύουμε σε αυτόν».

Για τον στόχο που έχει τεθεί: «Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων. Τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και βάσει προγράμματος όλες οι ομάδες έχουν την ίδια βάση. Από τις πρώτες αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσει πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα. Ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν έξοδο στην Ευρώπη και ποιες θα κινδυνεύσουν. Η ΑΕΛ έχει πάρα πολύ μεγάλη ιστορία. Όταν είσαι προπονητής σε μια τέτοια ομάδα δεν μπορείς να πεις ότι ο στόχος είναι η σωτηρία. Έχει φανεί ότι δεν υπάρχει ταβάνι. Αυτό είναι το DNA της ΑΕΛ. Ο κύριος στόχος που θέλουμε να πετύχουμε είναι να επαναφέρουμε σε αυτή την ομάδα τη νοοτροπία νικητή, ώστε να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη. Τα τελευταία χρόνια πάλευε για την παραμονή της. Χθες βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι, με μια εκτός έδρας νικηφόρα πρεμιέρα και θα χτίσουμε πάνω σε αυτό στα υπόλοιπα ματς».

Για το ρόστερ: «Οι παίκτες μου έχουν κίνητρα. Αν εξαιρέσουμε τους δύο έμπειρους, Πίτι και Μόρα, έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Διαθέτουμε έναν από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικίας, με πολλά παιδιά από τη Λάρισα. Φιλοδοξίες υψηλές υπάρχουν. Είναι νωρίς να θέσεις συγκεκριμένο στόχο, είμαστε ρεαλιστές».

Για τις υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: «Και οι τρεις ομάδες έδειξαν πως βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Ξέρουν τι ζητάνε στο γήπεδο. Έχουν το προβάδισμα για να περάσουν. Ο ΠΑΟΚ έχει τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Θα τα καταφέρουν και οι τρεις γιατί το αξίζουν».

Για το πρωτάθλημα: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ κουβαλά ένα μεγάλο βάρος για την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη νοοτροπία και η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια. Θα παίξει μεγάλη σημασία το βάθος του ρόστερ, ώστε αν προχωρήσουν στην Ευρώπη να μπορούν να ανταπεξέλθουν και στις δύο διοργανώσεις».

To Top