Ανόρθωση: «Η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών είναι παυσίπονο, όχι θεραπεία»

Και η διοίκηση της Ανόρθωσης πήρε θέση για τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, που ανακοίνωσε η ΚΟΠ.

Η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών σε εκτός έδρας αγώνες, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Κυρίας», Ανδρέα Σάντη, μία πρόσκαιρη λύση που στην ουσία δεν επιλύει το πρόβλημα.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή προς τον ΠτΔ:

«Επιστολή με αποδέκτη τον ΠτΔ Νίκο Χριστοδουλίδη και με κοινοποίηση στον Υπ. Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ απέστειλε ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης κ. Ανδρέας Σάντης, μέσω της οποίας καταθέτει την θέση της Ανόρθωσης για την σημερινή απόφαση της ΚΟΠ και γενικότερα το θέμα βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Η απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών δεν αποτελεί παρά ένα πολύ προσωρινό μέτρο, παυσίπονο και όχι θεραπεία.

Οι διάφορες εισηγήσεις από οργανωμένα σύνολά είναι σπασμωδικές και δεν αντιμετωπίζουν το θέμα στην ολότητα του και οριστική επίλυση του.

Ως προς τούτο, εισήγηση μας είναι η άμεση ανάθεση επίλυσης τους προβλήματος σε εμπειρογνώμονες του εξωτερικού που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία παρόμοια ή και πολύ σοβαρότερα θέματα βίας. Επιβάλλεται δε όπως η εμπλοκή τους δεν περιοριστεί μόνο στις εισηγήσεις αλλά να παραμείνουν μέχρι την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Η σχετική επιστημονική κατάρτιση όσων εμπλέκονται στη διαδικασία εισηγήσεων και λήψης αποφάσεων είναι εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα ολοκληρωτικά.»

To Top