Ανώτερη η Παναχαϊκή νίκησε (2-1) με Μπαστακό και σταμάτησε το σερί

Η ανώτερη Παναχαϊκή υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη ήττα (2-1) της σεζόν σε εγχώριες διοργανώσεις. Ο φιλοξενούμενος ήταν κακός και μετά από 15 παιχνίδια που ήταν αήττητος στο Κύπελλο Ελλάδος (από τις 12/4/2017)… χάλασε το σερί!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η ομάδα της Πάτρας διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης απέναντι στον κάτοχο του τροπαίου και ενόψει της ρεβάνς στις 22 Ιανουαρίου στην Τούμπα.

Στο 35’ η Παναχαϊκή πήρε προβάδισμα στο σκορ, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και αυτή που μπορούσε χωρίς προβλήματα να μεταφέρει την μπάλα από την  άμυνα στην επίθεση. Ο Κυνηγόπουλος έκανε την κούρσα και το τελείωμα, ο Πασχαλάκης του αρνήθηκε για δεύτερη φορά το γκολ, αλλά έδιωξε λανθασμένα και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο σουτ του αμαρκάριστου (πρώην κιτρινόμαυρου επιθετικού) Μπαστακού, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι «εκτέλεσε» και έκανε το 1-0.

O ΠΑΟΚ είχε μπροστά του σχεδόν μία ώρα για να αντιδράσει και το έκανε με την συμπλήρωση δέκα λεπτών στο β’ μέρος, όταν ο Νίκος Καρέλης ε κεφαλιά στο 56’ ισοφάρισε σε 1-1.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Παναχαϊκή πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, εκμεταλλευόμενη την κακή αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ, το «βγαίνω και δεν βγαίνω» του Πασχαλάκη και με τον στόπερ Λουμπαρδέα, δίκην επιθετικού, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 (68’).

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδρόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (66’ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61’ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82’ Μωραίτης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73’ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (81’ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

To Top