«Αν ήμουν Ιωαννίδης, θα λιθοβολούσα το Μαξίμου!»

Η ενημέρωση των αθλητικών Ομοσπονδιών από την πολιτεία, αναφορικά με τη δραματική μείωση της επιχορήγησης του 2013, αρχίζει να φέρνει αντιδράσεις από τους παράγοντες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλης Κολυμπάδης, χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

«Άνθρωπος με τέτοια διαδρομή στον αθλητισμό θα έπρεπε να έχει συνταχθεί με την από δω πλευρά. Εγώ, αν ήμουν στη θέση του, θα είχα παραιτηθεί και θα πήγαινα έξω από το Μαξίμου να πετάω πέτρες.

Εγώ ξέροντας ότι έχω αρμόδιο υφυπουργό τον Γιάννη Ιωαννίδη θα ένιωθα μία ασφάλεια, μία σιγουριά ότι μιλώντας για τον αθλητισμό θα με καταλάβει. Περίμενα να μας έχει καλέσει σε ομαδική διαμαρτυρία αθλητών, προπονητών, διοικητικών στελεχών, υπαλλήλων ομοσπονδιών και να είναι πρώτος εκείνος.

Πώς δέχεται να υλοποιήσει αυτή την πολιτική; Ακόμα και η κυρία Γιαννακίδου, που μέχρι πριν από κάποια χρόνια φορούσε φόρμα, δεν γίνεται να συναινεί γι’ αυτές τις περικοπές, αλλά πολύ περισσότερο απορώ με τη στάση του υφυπουργού. Ίσως κάνω λάθος, όμως έτσι νιώθω».

Δεκαπέντε χιλιάρικα για αγώνες!

Τι οδήγησε, όμως, τον Μανώλη Κολυμπάδη, στις παραπάνω δηλώσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη ΓΓΑ, η επιχορήγηση στην ΕΦΟΕπ.Α από τα 525.000 ευρώ του 2012, μειώνεται στα 200.000 ευρώ. Κι όταν τα λειτουργικά έξοδα και οι υποχρεώσεις σε εφορία και ΙΚΑ φθάνουν στα 185.00, θα περισσέψουν όλα κι όλα 15.000 για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις!

«Δεν βγαίνουμε! Είναι αδύνατο! Το να κάνουμε και αγώνες αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τις αποφάσεις θα τις πάρει το διοικητικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη με αποκλειστικό θέμα το οικονομικό.

Προς το τέλος Μαρτίου θα συνέλθει γενική συνέλευση για να δούμε τι θα γίνει, αλλά νομίζω ότι η απόφαση του συμβουλίου θα είναι να μην υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση έως τότε!» κατέληξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

To Top