“Αν είχαμε φάει 5 γκολ, τι θα γινόταν στην Ελλάδα”;

Λουκάς Βύντρα και Παναγιώτης Γύκος ήταν οι επόμενοι Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές -βάσει αριθμών φανέλας- που έδωσαν το “παρών” σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια παραμονής της εθνικής Ελλάδας στο Αρακαζού. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως τον αγώνα με την Ιαπωνία. Για το λόγο αυτό και οι δημοσιογράφοι από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μονοπώλησαν τη διαδικασία με τις ερωτήσεις τους.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου των Βύντρα και Γλύκου για:

Το αν είναι καλά ψυχολογικά η ομάδα, ο Βύντρα απάντησε: “Δεν έχουμε λόγο να μην είμαστε καλά. Ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο παιχνίδι”.

Την υγεία του, ο Γλύκος είπε: “Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό που περνάω. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Η ατυχία αυτή δεν ήταν στο πρόγραμμα. Θέλω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα. Βλέπω κάθε μέρα την προπόνηση για να νιώσω καλύτερα. Θα κάνω αυτό που ζήτησε ο γιατρός και ελπίζω να πάνε όλα καλύτερα”.

Το τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα με την Ιαπωνία, ο Βύντρα είπε: “Όλη η ομάδα είναι πολύ καλή και θα προσπαθήσουμε να τους αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς μας πει ο προπονητής μας”.

Τις ενδεχόμενες αλλαγές στο επόμενο παιχνίδι…

Γλύκος: “Νομίζω αυτό είναι θέμα του προπονητή μας, το τι θα πρέπει να αλλάξει. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν ακολουθούμε την ίδια τακτική παντού. Για να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία πιθανόν να πρέπει να αλλάξουμε κάποια σημεία του παιχνιδιού μας”.

Βύντρα :”Έχω την ίδια άποψη”.

Το τι πρέπει να κάνει η Εθνική κόντρα στην Ιαπωνία…

Γλύκος: “Στην παρούσα φάση, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να βρούμε και πάλι την αυτοπεποίθηση μας και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και όχι τόσο φοβισμένοι όσο στην αρχή του παιχνιδιού με την Κολομβία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία”.

Βύντρα: “Δεν βρίσκω τον λόγο να μην έχουμε αυτοπεποίθηση. Στο Mundial είμαστε. Πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο”.

Όταν ρωτήθηκαν για τη διαιτησία απάντησαν πως “ποτέ δεν σχολιάζουμε τους διαιτητές”.

Το τι κρατάμε από το ματς με Κολομβία…

Γλύκος: “Θα κοιτάξουμε να μπορέσουμε να φανούμε επιθετικά πιο επικίνδυνοι και να καταφέρουμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες οπυ θα μας δημιουργηθούν. Θα ήθελα να κρατήσω την αντίδρασή μας μετά το πρώτο γκολ με την Κολομβία”.

Βύντρα: “Να κρατήσουμε τα θετικά και να αφήσουμε τα αρνητικά”.

Το επόμενα δύο παιχνίδια και το αν μπορεί η Ελλάδα να κάνει δύο σερί νίκες…

Γλύκος: “Θα πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Αν δεν νικήσουμε, τότε το τελευταίο παιχνίδι θα είναι αδιάφορο για εμάς, οπότε πάμε μονάχα για τη νίκη”.

Βύντρα: “Σίγουρα ξέρουμε ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν, ωστόσο κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο παιχνίδι”.

Το αν μπορεί να αλλάξει την ταχύτητά της η Εθνική…

Βύντρα: “Εγώ κατάλαβα ότι θέλεις να σου πούμε ότι είμαστε αργή ομάδα. Πιστεύω πως η Εθνική μας μπορεί να τρέξει και θα το κάνει στο επόμενο παιχνίδι”.

Γλύκος: “Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, υπήρχε διαφορά ώρας… Άλλη η ώρα εμείς, άλλη η ώρα το ματς της Ακτής με την Ιαπωνία. Κάθε ομάδα το δικό της στιλ, δεν γίνεται να έχουμε όλοι το ίδιο. Κάθε μία προσπαθεί να πετύχει το δικό της στιλ”.

Τέλος, ζητήθηκε από τον Βύντρα να σχολιάσει το αποτέλεσμα της Ισπανίας με την Ολλανδία…

“Αν είχε φάει η Ελλάδα πέντε γκολ, τότε τι θα γινόταν πίσω στη χώρα μας”;

To Top