“Αν κοιμόμουν τα βράδια, δεν θα είχε σωθεί ο Άρης”!

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για πολλά και διάφορα ζητήματα και μεταξύ άλλων τόνισε πως κάθε βράδυ μελετούσε παιχνίδια και έκανε τα πλάνα του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “εάν κοιμόμουν τα βράδια, ο Άρης δε θα είχε σωθεί”!

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Arena fm”:

Αρχικά, είπε για το γεγονός πως εργαζόταν όλη μέρα ώστε να καταφέρει να σώσει τον Άρη: “Και νύχτα ήμουν ξύπνιος! Όλη μέρα τρέχαμε, δουλεύαμε, κάναμε προπόνηση. Αλλά εάν κοιμόμουν τα βράδια και δεν εργαζόμουν, δε θα είχε σωθεί ο Άρης και δε θα ήταν στην πρώτη κατηγορία τώρα! Καθόμουν και μελετούσα παιχνίδια, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Υπήρχε πίεση και άγχος για να πετύχουμε το στόχο, αλλά είχαμε πίστη πως θα τα καταφέρουμε”.

Για το αν του αρέσει ή τον πειράζει να δουλεύει κάτω από πίεση: “Εμένα μου αρέσει η πίεση, λειτουργώ καλύτερα. Ξέρεις πως όταν έχεις πίεση, θα πρέπει να αποδώσεις ακόμη καλύτερα. Είχα άγχος με τον Ατρόμητο ειδικά, αλλά δεν το μετέφερα στους παίκτες μου. Είμαι ψύχραιμος γενικώς κατά τη διάρκεια του αγώνα, το γνωρίζουν καλά οι συνεργάτες μου.

Για την αντίδραση του στην αποβολή του Αγκάνθο στο Περιστέρι και την προεργασία που είχε γίνει γύρω από αυτό το κομμάτι: “Μπορώ να σας πω, στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όλοι διαμαρτύρονταν, εγώ προσπαθούσα να σκεφτώ πως θα συνεχίσουμε το παιχνίδι, το πλάνο που θα εφάρμοζα. Προσπάθησα να τους βάλω μέσα στο παιχνίδι και πάλι, τους μετέδωσα ενέργεια. Είχαμε δουλέψει και στο κομμάτι να παίξουμε με 10 παίκτες, δεν ήταν τυχαίο αυτό που βγάλαμε στο Περιστέρι.

Για την ψυχολογία και το ρόλο που παίζει σε μια ομάδα, μιας και είναι γνωστό πως δουλεύει πολύ στην τόνωση της ψυχολογίας των παικτών του σε κάθε ομάδα: “Με την ψυχολογία μόνο δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Για μένα το «Α και το Ω» για μια ομάδα είναι οι παίκτες. Αν έχεις καλούς παίκτες, λαό να σε στηρίζει και διοίκηση, κάνεις ομάδα. Είχαμε πολλούς Έλληνες και αυτό ήταν καλό. Στον Ολυμπιακό ας πούμε, το κύπελλο, δεν το χάρηκε κανείς. Σε αντίθεση με το μπάσκετ, που έκανε ένα σπουδαίο κατόρθωμα αλλά είχε και 9 Έλληνες που ένιωθαν το μέγεθος της επιτυχίας για την Ελλάδα και είδατε πως πανηγυρίστηκε από όλη την Ελλάδα, όχι μόνο από τον κόσμο του Ολυμπιακού”.

Για τα διαιτητικά εγκλήματα που έγιναν στον τελικό κυπέλλου: “Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα πράγματα. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω. Το γεγονός πως έφυγαν οι περισσότεροι από τους φίλους του Ολυμπιακού μόλις τελείωσε το παιχνίδι και δεν παρέμειναν για την απονομή, τα λέει όλα!”

Για τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις που βίωσε ως προπονητής του Άρη και κυρίως για την φάση του Αγκάνθο  με τον Φυντανίδη: “Για μένα, ήταν κόκκινη στον Φυντανίδη, ούτε καν κίτρινη που λέτε. Και αυτή μετατράπηκε σε κόκκινη του Αγκάνθο, ο οποίος τη δεύτερη την πήρε πριν καν αρχίσει να διαμαρτύρεται, τι λέμε τώρα; Μας αδίκησαν αλλά οφείλαμε να συνέλθουμε”.

Για τους νέους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα αλλά και για τον Διούδη που τον εξέπληξε θετικά: “Θέλω να δω στην προετοιμασία, εάν και εφόσον παραμείνω, πολλούς παίκτες νέους, που έχουν σίγουρα ταλέντο και πολλοί από αυτοί έπαιξαν και φέτος στην ομάδα. Τον Νταμαρλή, τον Γιαννίτση και πολλούς άλλους.

Ο Διούδης για παράδειγμα, έχει πολύ ταλέντο και έχει ακουστεί πως τον θέλουν από το εξωτερικό παρά το ότι δεν έπαιξε πολλά ματς φέτος. Δεν χρειάζεται να παίζει 10 χρόνια δηλαδή. Έκανε κάτι πράγματα, είχε μια ψυχραιμία στο ματς με τον Ατρόμητο, χτυπούσε τα παπούτσια του. Βλέπω ειδικά τα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών που ήμουν εγώ΄προπονητής, ώστε να δω τις αντιδράσεις στις συνθήκες πίεσης και έχει τρομερή ψυχραιμία για την ηλικία του”.

Για την αναγνώριση και την αρέσκεια που αποπνέει στους φίλους του Άρη: “Μ’αρέσει να αρέσω στον κόσμο αλλά να με αρέσει και εμένα. Σίγουρα μου άρεσε στον Άρη, γι’ αυτό και ήρθα στην ομάδα. Στην Αθήνα πριν από λίγο καιρό είχα κάνει δήλωση πως για μένα ήταν ευλογία Θεού που ήρθα στον Άρη για 6 παιχνίδια. Θα δούμε για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να εκλεχθεί και η νέα διοίκηση και θα συζητήσουμε.

Για την αποχώρηση του Φέργκιουσον από την Μαν. Γιουνάϊτεντ και την απόδοση τιμών προς αυτόν: “Αυτά δε γίνονται και δε θα γίνουν στην Ελλάδα. Ο Μόγιες που ανέλαβε τώρα, του έκαναν 6ετές συμβόλαιο, δεν γίνονται αυτά εδώ. Επειδή εγώ από μικρός παρακολουθούσα και ήθελα να γίνω προπονητής, το έψαχνα, έβλεπα και την πορεία του Φέργκιουσον. Είναι κορυφαίος και θυμάμαι χαρακτηριστικά το περιστατικό που είχε γίνει με τον Μπέκαμ και το παπούτσι που του πέταξε. Θυμάμαι πως μετά από λίγο είχε πει ο Μπέκαμ “ας με πετούσε και δεύτερο, έπαιξα καλύτερα εκείνη τη μέρα”!

Τέλος, για το ποια ομάδα θέλει να κατακτήσει το Champions League: “Λόγω χρωμάτων… Ντόρτμουντ!”

To Top