ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αξιοπρεπής εμφάνιση και “αντίο” στο Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι!

Ο Άρης των πολλών αλλαγών, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό, “αποχαιρετώντας” τον θεσμό του Κυπέλλου από τη φάση των “16”. Ανύπαρκτο οφ σάιντ στον Καπνίδη που έφευγε φάτσα με τον Λεάλι στο 37΄κι ενώ το ματς ήταν ακόμα στο 0-0!

Με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Άρη να είναι πολύ καλός στις κόντρα επιθέσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Πρώτη τελική του Ολυμπιακού η κεφαλιά του Ελιονούσι, που ξέφυγε από την άμυνα του Άρη, με την μπάλα στο 16΄να περνά αουτ. Στο 17΄τεράστια ευκαιρία για τον Άρη! Γύρισμα του Μπαργκάν από το πέναλτι ο Ντούνης, βρίσκει πολύ άσχημα τη μπάλα και χάνει σπουδαία ευκαιρία! Εξαιρετική κάθετη του Μακουτά στο 21΄, ελάχιστα δεν πρόλαβε ο Ντούνης με τον Λεάλι να βγαίνει από την περιοχή του και να διώχνει με τα πόδια! Κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 25΄, εξαιρετική επέμβαση σε κόρνερ από τον Αναγνωστόπουλο. Στο 35΄, μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη, γυριστή κεφαλιά του Μπουχαλάκη, σταθερά στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου. Οι “κιτρινόμαυροι” απείλησαν τελευταίοι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Καπνίδη να ανακόπτεται λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ, τη στιγμή που έφευγε μόνος απέναντι στον Λεάλι.

Μόλις πέντε λεπτά διατήρησε το μηδέν στην άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης, με τον Σισοκό στο 50΄να εκμεταλλεύεται ολιγωρία των “κιτρινόμαυρων” στα μετόπισθεν και με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι να ανοίγει στο σκορ (1-0). Εξαιρετικό φάουλ γέμισμα του Πίτου Γκαρσία στο 56΄, η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Σόουζα να μην προλαβαίνει την προβολή, ώστε να την στείλει από το σημείο του πέναλτι στην εστία του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και στο 66΄έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 με το σουτ του Καρντόσο να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου. Στο 78΄η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Ο Μπαργκάν σούταρε, η μπάλα ελάχιστα έξω απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Λεάλι! Και πάλι ο Μπαργκάν στο 82΄από τη μικρή περιοχή, φάτσα με τον Λεάλι δεν πρόλαβε να πλασάρει σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για τον Άρη να φέρει στα ίσια το ματς. Κι ενώ ο Άρης έδειχνε να βρίσκει διαδρόμους και να απειλεί, ήρθε το 2-0 του Ολυμπιακού με τον Νικολάου στο 86΄. Κόρνερ του Σεμπά, κεφαλιά του σχεδόν αμαρκάριστου κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού, ο οποίος νίκησε τον Αναγνωστόπουλο.

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Λεάλι, Ρέτσος, Νικολάου, Παρέδες (80΄Φιγκέιρας), Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μάρτινς (77΄Ρομάο), Ελιονούσι (71΄Σεμπά), Μανθάτης, Ανσαριφάρντ, Καρντόσο

Άρης (Ν. Αναστόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Νέτο (86΄Καρβούνης), Ντούνης (75΄Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70΄Ανάκογλου), Μπαργκάν

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

To Top