Απάντησε στον Τσιτσιπά και του στέρησε το Barcelona Open ο Ρουντ (video)

Διαφορετική ιστορία από το Μόντε Κάρλο αποδείχθηκε το Barcelona Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μέτρια εμφάνιση και ηττήθηκε με 2-0 σετ (5-7, 3-6) από τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της Βαρκελώνης, με τον Νορβηγό να κατακτά για πρώτη φορά στην καριέρα του τουρνουά μεγαλύτερο από ATP 250 (ATP 500).

Από την άλλη, για τον Έλληνα τενίστα, επιβεβαιώθηκε η κακή «παράδοση», σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να κατακτήσει back-to-back τουρνουά. Κάτι ανάλογο ισχύει και στους τελικούς που έχει δώσει στην κατηγορία ATP 500, όπου μετράει πλέον 11 ήττες σε ισάριθμους τελικούς.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο ματς και έκανε break με το «καλησπέρα», παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα στο πρώτο σετ με 3-1. Ο Ρουντ απάντησε στο έκτο γκέιμ με δικό του break και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και στο 12ο γκέιμ, κλείνοντας το πρώτο σετ με το υπέρ του 5-7.

Το δεύτερο σετ ήταν ακόμη λιγότερο ανταγωνιστικό από το πρώτο. Ο Νορβηγός έπαιζε πλέον με ψυχολογία και έκανε break στο τέταρτο γκέιμ, διατηρώντας το προβάδισμά του μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τον 11ο τίτλο της καριέρας του.

To Top