Απάντηση Μπαλτάκου σε Μαρινάκη: “Οι επιστολές σας εμπεριέχουν ανακρίβειες, σε διάλογο αντιδρούμε θετικά, σε ‘επιθέσεις’ όχι”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, απάντησε στην επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ήρθε η απάντηση του δεύτερου με μια μακροσκελή επιστολή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή του κ. Μπαλτάκου: “Κύριε πρόεδρε,

Απαντώ στις επιστολές που αποστείλατε, τόσο σε αυτήν που έχει δημοσιοποιηθεί, όσο και στην δεύτερη, που δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά απαντώ στο ύφος που αρμόζει τόσο στον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και στον πρόεδρο της SL1 χωρίς υπαινιγμούς, χαρακτηρισμούς, συνωμοσιολογία και “τελεσίγραφα”.

Λυπάμαι επειδή στις επιστολές σας εμπεριέχονται ανακρίβειες τις οποίες δεν καταλογίζω σε εσάς, αλλά σε εκείνους που σας συμβουλεύουν.

Συγκεκριμένα:

Ανακρίβεια 1: Ουδεμία αναφορά υπάρχει στην Ολιστική Μελέτη σχετικά με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ (άρθρο 4.2). Η δίκαιη εκρποσώπηση των εμπλοκομένων στο Ποδόσφαιρο μερών, σχετίζεται με την απευθείας συμμετοχή προπονητών, ποδοσφαιριστών, ποδοσφαριστριών και διαιτητών στο ΓΣ της ΕΠΟ – όχι με το εκλογικό σύστημα. Αντίθετα, στο άρθρο 4.2 με’ επιτάσεως τονίζεται, ότι το εκλογικό σύστημα δεν πρέπει να αλλάζει εν όψει εκλογών. Παρόλα αυτά εσείς ζητάτε από την κυβέρνηση (δημοσιογραφικές πληροφορίες) να το αλλάξει ΤΩΡΑ, 10 μήνες πριν τις εκλογές, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην άμεση “τιμωρία” της Ελλάδας από την FIFA, όπως έγινε πρόσφατα με την Σρι-Λάνκα. Αν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν αληθεύουν, αναιρώ τα προαναφερόμενα.

Ανακρίβεια 2: Αναφέρεσθε στον, κατά τη γνώμη σας, αντίθετο με την Ολιστική Μελέτη ορισμό του κ. Μάνταλου, ως αντιπροέδρου της ΚΕΔ, πλην όμως ο Κανονισμός Διαιτησίας που εισήγαγε ο κ. Κλάτεμπεργκ τον Ιούλιο 2022 παρέχει στον αρχιδιαιτητή αυτήν ακριβώς την δυνατότητα, χωρίς η ΕΕ/ ΕΠΟ να μπορεί να παρέμβει. Αυτή την δυνατότητα άσκησε ο κ. Μπένετ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ολιστική Μελέτη (άρθρο 5.2) η σύσταση ήταν για ορισμό “αλλοδαπών ειδικών” κατά τις δύο, τότε, επόμενες αγωνιστικές περιόδους (2021-2022 και 2022-2023). Η σύσταση αυτή δεν έχει πια ισχύ αφού διανύουμε την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Άρα η φράση σας “Όπως γνωρίζετε η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ότι η ΚΕΔ θα αποτελείται από ξένους Διαιτητές” δεν είναι ορθή.

Ανακρίβεια 3. Ισχυρίζεσθε ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής θα έπρεπε να ορισσθεί μέσω διαγωνισμού, πλην όμως η Ολιστική Μελέτη (άρθρο 4.10) ουδεμία τέτοια πρόβλεψη εμπεριέχει. Αντίθετα, αναφέρεται ευθέως σε “ορισμό όπως άλλωστε γίνεται στην FIFA, την UEFA και όλες τις Ομοσπονδίες της Ευρώπης.

To Top