Απέκλεισε τον Ναδάλ και πήγε τελικό στο Παρίσι ο Ζβέρεφ

Την ώρα που εκτός court δέχεται τη γενική κατακραυγή για τις κατηγορίες της πρώην συντρόφου του περί βίαιης συμπεριφοράς, ο Σάσα Ζβέρεφ μοιάζει ανίκητος μέσα στο γήπεδο!

Ο 23χρονος Γερμανός, Νο.7 στον κόσμο, λύγισε με 6-4, 7-5 τον Ράφα Ναδάλ και πήρε για πρώτη φορά το εισιτήριο για τον τελικό του Paris Masters, όπου θα βρει αύριο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Σε εκπληκτική φόρμα ο νεαρός τενίστας, μετράει 12 σερί νίκες και θα παίξει στον τρίτο διαδοχικό του τελικό (μετά τους δύο στην Κολωνία)! Τη Δευτέρα, μάλιστα, θα ανεβεί μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα γκρεμίσει από το Νο.6 τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ράφα, από την πλευρά του, που δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Παρίσι, μετρούσε 10 σερί νίκες, αλλά ξεκίνησε διστακτικά τον αγώνα και δεν είχε απαντήσεις στο εξαιρετικό σερβίς του αντιπάλου του.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσει το πρώτο σετ και να μείνει νωρίς πίσω με μπρέικ στο δεύτερο (2-1). Κατάφερε, πάντως, να αποτρέψει το 5-2, σβήνοντας τέσσερα μπρέικ πόιντ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης με μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ.

Ο Σάσα, ωστόσο, «ξαναχτύπησε» στο 5-5 και δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να κλείσει τον αγώνα, μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 1 ώρας και 39 λεπτών.

Παρότι είναι μόλις 23 ετών, θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 14ο τίτλο καριέρας (τέταρτο Masters). Και έχει πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρει, αφού σε έξι αγώνες με τον Μεντβέντεφ μετράει πέντε νίκες.

Το ρεκόρ του σε τελικούς Masters είναι 3-3, ενώ από τότε που ξεκίνησε να δουλεύει με τον Νταβίντ Φερέρ είναι στο 21-3!

To Top