Απέλαση στον Τζόκοβιτς

Με απόφασή του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open και θ’ απελαθεί από την χώρα.

Το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε μετά από έξι ώρες ακροαματικής διαδικασίας να απελάσει τον Σέρβο τενίστα που εισήλθε ανεμβολίαστος στη χώρα.

Από τη στιγμή που η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και των τριών δικαστών, ο Νόλε δεν έχει δικαίωμα έφεσης και θα τον δούμε σύντομα να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής.

Ήταν, πάντως, έτσι κι αλλιώς μια σχεδόν χαμένη μάχη, από τη στιγμή που ο υπουργός μετανάστευσης αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του 34χρονου Σέρβου. Βασιζόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του Τζόκοβιτς και στις κινήσεις του όταν νόσησε τον Δεκέμβριο, ο Άλεξ Χοκ υποστήριξε ότι η παρουσία του στην Αυστραλία θα ενίσχυε το αίσθημα των αντιεμβολιαστών της χώρας.

Το Australian Open, λοιπόν, ξεκινάει αύριο χωρίς τον εννέα φορές πρωταθλητή του και τη θέση του στο ταμπλό θα πάρει ηττημένος από τα προκριματικά (lucky loser). Σύμφωνα με το ranking, αυτός θα είναι ο Ιταλός Σαλβατόρε Καρούζο.

To Top