Απέφυγε την… τρικλοποδιά από τον Τζέραρντ και συνεχίζει να ελπίζει η Λίβερπουλ! (video)

Η Λίβερπουλ των πολλών αλλαγών νίκησε, έστω και με τα χίλια ζόρια, 2-1 την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ και διατήρησε τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο, γνωρίζοντας, ωστόσο, πως η Σίτι είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Προσωρινά, πάντως, «έπιασε» την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην κορυφή της Premier League, αλλά είναι από κάτω, καθώς έχει τρία γκολ λιγότερα στην ισοβαθμία και θα περιμένει να δει τι θα κάνουν οι «πολίτες» την Τετάρτη (11/5) στην έδρα της Γουλβς… μπας και!

Η Λίβερπουλ έχει ακόμη την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον και κλείνει τη σεζόν στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Γουλβς. Η Σίτι, από την άλλη, πέρα από το παιχνίδι με τους «λύκους», έχει ακόμη τα ματς με Γουέστ Χαμ (εκτός) και Άστον Βίλα (εντός).

Έχοντας μπροστά του τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι (14/5, 18:30) και αναγνωρίζοντας, μάλλον, ότι πια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το πρωτάθλημα, ο Γιούργκεν Κλοπ «κατέβασε» τη Λίβερπουλ με αρκετές αλλαγές -και τον Κώστα Τσιμίκα βασικό! Ο Στίβεν Τζέραρντ, στον αντίποδα, δεν είχε σκοπό να δώσει δικαιώματα, όπως είχε, άλλωστε, ξεκαθαρίσει. Ο θρύλος της Λίβερπουλ παρέταξε μια Βίλα, που… μασούσε σίδερα και δεν ήθελε και πολύ (κάθε άλλο), να «τελειώσει» την ιστορία από απόψε, «στέλνοντας» τον τίτλο στο Μάντσεστερ!

Αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3′ η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Αστον Βίλα (1-2) και με αγώνα περισσότερο έπιασε την Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Στίβεν Τζέραρντ έβαλε δύσκολα στη μεγάλη του αγάπη, όμως η Αστον Βίλα δεν κατάφερε να σταματήσει την Λίβερπουλ η οποία πανηγύρισε την 9 νίκη της στα τελευταία 10 ματς κόντρα στους Χωριάτες. Οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ έκαναν το comeback στο Vila Park, όμως παρά την ισοβαθμία, παραμένουν κάτω από την Σίτι, η οποία έχει 3 περισσότερα γκολ και έναν αγώνα λιγότερο.

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους Reds αφού μόλις στο 3’ με διπλή προσπάθεια από κοντά ο Ντάγκλας Λουίζ νίκησε τον Αλισον, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα. Στο 6’ ο Μινγκς έκανε τραγικό λάθος απέτυχε να διώξει την μπάλα χωρίς ουσιαστική πίεση, ο Ζότα βρήκε τον Φαν Ντάικ και εκείνος γύρισε στον Μάτιπ που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Η Λίβερπουλ πήρε τα πάνω της άμεσα, στο 19’ η κεφαλιά του Μανέ μετά τη σέντρα του Τσιμίκα πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 21’ ο Αλισον δεν πλήρωσε την γκάφα που έκανε μπροστά από τον Γουότκινς. Στο 29’ οι Μέρσεϊσαϊντερς έχασαν τον Φαμπίνιο για να μπει ο Χέντερσον και στο 35’ ο Ναμπί Κεϊτά αποφάσισε να… μην μπει έπειτα από τρελό τσαφ φάτσα με το γκολ μετά το γύρισμα πάρε-βάλε του Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ ανέβασε άμεσα την κατοχή στο 75% και παρότι οι φάσεις δεν έρχονταν, στην πρώτη της σοβαρή πέτυχε το γκολ της ανατροπής. Ο Ζότα έβγαλε στα αριστερά τον Λουίς Ντίας, ο οποίος συνέκλινε και έκανε τη σέντρα και ο Μανέ με κεφαλιά συνέχισε την καλή σχέση που έχει με τα δίχτυα της Βίλα. Στη συνέχεια ο Σαλάχ μπήκε, οι Reds πίεσαν στο φινάλε για να μαζέψουν τη διαφορά γκολ από την Σίτι όμως το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

To Top