Απίθανο: Η ομάδα που παίζει στο ίδιο γήπεδο για 161 χρόνια!

H μικρή ερασιτεχνική ομάδα από το Σέφιλντ καυχιέται για το γήπεδο της, το Sandygate, το οποίο χρησιμοποιεί από το 1860 μέχρι και τις μέρες μας! 

Κάθε γήπεδο έχει τη δική του ιστορία. Στα τσιμέντα και στα καθίσματα του, στα αποδυτήρια και στο γρασίδι του κουβαλά αναμνήσεις ετών, άλλοτε πικρές, άλλοτε γλυκές. Όμως πόσες ομάδες μπορούν να παινευτούν ότι αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο για 161 συνεχόμενα χρόνια; Μονάχα μια, η αγγλική Hallam FC!

H μικρή ερασιτεχνική ομάδα από το Σέφιλντ καυχιέται για το γήπεδο της, το Sandygate, το οποίο χρησιμοποιεί από το πρώτο της παιχνίδι κόντρα στη Σέφιλντ FC στις 26 Δεκεμβρίου 1860 μέχρι και τις μέρες μας!

hallam fc

Μάλιστα η Hallam FC έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ενώ η ιστορική της έδρα είναι… ατραξιόν της περιοχής και ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα του Σέφιλντ, ενώ η ομάδα έχει αρκετά έσοδα από τους επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να δουν από κοντά το παλαιότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον πλανήτη!

hallam fc

Το Sandygate άνοιξε τις πύλες του το 1804 και αρχικά ήταν γήπεδο Κρίκετ, ενώ από το 1860 είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Διαθέτει γρασίδι, έχει χωρητικότητα 700 θεατών (210 καθίσματα), καθώς και μια μικρή pub για να καλύψει τις ανάγκες των φιλάθλων και των επισκεπτών.

hallam fc

Περιττό να αναφέρουμε ότι η Hallam FC είναι ένας από τους αρχαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον πλανήτη (με συνεχή παρουσία) και κουβαλά μια “βαριά κληρονομιά”, αν και δεν πέτυχε τίποτα το ιδιαίτερο στους τρεις αιώνες που είναι ενεργή!

hallam fc
Πηγή: novasports.gr
To Top