Απίστευτη δήλωση Τσαγκρώνη για τα χθεσινά αίσχη: “Μεγαλοποιήθηκαν κάπως τα πράγματα…”

Οι παράγοντες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ρίχνουν λάδι στη φωτιά με όσα δηλώνουν, αλλά ακόμα χειρότερη είναι η δήλωση του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη που τόνισε πως… μεγαλοποιήθηκαν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες στον τελικό του κυπέλλου! Πως να πάει μετά – όχι ο αθλητισμός – η χώρα μπροστά; Δηλώσεις για… γέλια και για κλάματα!

Ο Τάκης Τσαγκρώνης μίλησε στον “Sentra FM”:

Για τα μέτρα ασφαλείας και πως τελικά πέρασαν εντός γηπέδου όλα αυτά τα αντικείμενα, ακόμη και μαχαίρια: “Πέρασαν και μαχαίρια; Οσο περνάει η ώρα μαθαίνουμε κι άλλα παραπάνω… Ότι προσπαθήσαμε να χτίσουμε, το γκρεμίσαμε. Οι δηλώσεις και οι ενέργειες αμφοτέρων δείχνουν το τι έχει συμβεί. Φάνηκε και πόσο οργανωμένοι είναι οι `στρατοί’ όταν αποφασίστηκε να εκκενωθούν, είδατε πόσο οργανωμένα αποχώρησαν… Αυτό λέει πολλά. Τελικά, θα φύγει ο κόσμος από τα γήπεδα και θα μείνουν μόνο αυτοί, οι οργανωμένοι, οι οποίοι έρχονται καθοδηγούμενοι, όπως χθες, δώσανε το ρεσιτάλ τους και έφυγαν”.

Για το καλό κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων, πριν από τον χθεσινό τελικό: “Αυτές οι ενέργειες ήταν σημαντικές και μακάρι να συνεχιζόντουσαν. Οι δηλώσεις και οι ενέργειες αμφότερων δείχνουν τι έχει συμβεί, δεν χρειάζεται άλλη κριτική. Αν πάρετε τις δηλώσεις και τις ενέργειες θα καταλάβετε ποιος δημιουργεί τα προβλήματα”.

Για το εάν υπάρχει ονομαστική καταγραφή των οπαδών: “Βέβαια. Όμως όταν τους είδαμε να μπαίνουν με κουκούλες, εσείς τι θα λέγατε; Αφού τους αφήνουν να μπαίνουν με κουκούλες δεν είναι λογικό πως κάτι δεν πάει καλά;”.

Για τον έλεγχο της αστυνομίας στους οπαδούς πριν την είσοδό τους στο γήπεδο: “Το έμαθα μόλις χθες και έμεινα έκπληκτος , δεν ξέρετε πως περνάνε αυτά τα στυλό; Υπάρχουν σημεία στο σώμα του ανθρώπου που… δεν μπορείς να ελέγξεις. Έμεινα με το… στόμα ανοιχτό”.

Για το εάν τέθηκε θέμα αναβολής του τελικού από τον Ολυμπιακό όταν χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα ο Χάινς: “Ο Ολυμπιακός ήθελε απλώς να γραφτεί το συμβάν στο φύλλο αγώνα. Όμως το γράφουν μόνο οι διαιτητές που δεν ήταν ακόμη εκεί. Επειτα υπάρχει η έκθεση της αστυνομίας και ο αθλητικός δικαστής εκδικάζει κάποια γεγονότα από την έκθεση, από τους παρατηρητές και από όποιον άλλον είναι στο γήπεδο”.

Για τους τραυματισμούς παικτών: “Πιστεύω ότι μεγαλοποιήθηκαν κάπως τα πράγματα. Αν σε έχουν χτυπήσει στο χέρι με μαχαίρι ή αν ήταν τόσο μεγάλο χτύπημα στον Χάινς, θα μπορούσαν να παίξουν; Μια ερώτηση κάνω κι εγώ… Δεν λέω ότι ήταν σωστά αυτά που συνέβησαν αλλά μεγαλοποιήσαμε τα γεγονότα. Δόθηκαν προσκλήσεις σε συγκεκριμένους ανθρώπους και από τα δύο σωματεία. Από κει ξεκίνησε το… μεγάλο πανηγύρι. Εφόσον δεν μπορούμε να ελέγχουμε αυτούς που έχουμε γύρω μας ή θέλουμε αυτούς που είναι γύρω μας για συγκεκριμένους λόγους, τότε… Οι πράξεις, οι ενέργειες και οι δηλώσεις είναι η απάντηση όλων αυτών των γεγονότων που έγιναν χθες…”.

Για το τι πρέπει να γίνει για έναν τελικό της… προκοπής: “Είναι νωρίς να συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει. Δεν βλέπουμε τι γίνεται στην περιφέρεια που έχουν καταφέρει να αποβάλλουν όλους αυτούς. Είναι παράδειγμα, όπου γίνεται σωστή ενέργεια, ο κόσμος μαζεύεται και εμείς οι `μεγάλοι’ φροντίζουμε να τους διώχνουμε. Εάν ήθελαν θα μπορούσαν να τους απομονώσουν. Δεν θέλουν να τους απομονώσουν. Θέλουν να χουν στρατούς γιατί έτσι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη. Το θέμα είναι να κερδίζονται οι αγώνες μέσα στο παρκέ, δεν θέλουν έτσι, θέλουν διαφορετικά. Δεν μπορούμε όμως να τα αλλάξουμε από μόνοι μας”.

Για το εάν τέθηκε θέμα οριστικής διακοπής: “Δεν θέλαμε να μας πουν ότι παρεμβαίνουμε σε θέματα διαιτησίας, γι αυτό και αποφάσισαν μόνοι τους με την αστυνομία”.

Για το πώς, μετά την εκκένωση, έμειναν 100 άτομα από τη μια και 100 από την άλλοι, ποιοι ήταν: “Οι φρουρές. Γιατί στην περιφέρεια τα γήπεδα είναι γεμάτα με οικογένειες και δεν γίνεται τίποτα και αυτά γίνονται μόνο εκεί; Ποιος φταίει; Οι ίδιοι δεν φταίμε; Με τις δηλώσεις μας, με τις εφημερίδες μας, με εσάς τους δημοσιογράφους”.

Για τις καταγγελίες τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού: “Τις δηλώσεις δεν τις έχω παρακολουθήσει, πάντως πιστεύω πως ήταν λάθος του Ολυμπιακού που δεν βγήκε, από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του”.

Για το θέμα ενδεχόμενης τιμωρίας: “Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ποινές. Μην ξεχνάτε πως έχουν κι ακόμα τόσα παιχνίδια να παίξουν, αν και στην Ευρωλίγκα φυλάγονται”.

Για την αντίδραση των παραγόντων: “Από κει ξεκινούν τα πάντα, από κει ρίχνεται λάδι στη… φωτιά,. Όταν είπαν να εκκενωθεί, νόμιζα πως θα γίνει μάχη αλλά δεν σας έκανε εντύπωση πόσο ομαλά εκκενώθηκε το γήπεδο; Μόνοι τους έρχονται; Μόνοι τους τα δημιουργούν;”.

Για το εάν υπάρχει θέμα κατάργησης του τελικού: “Είναι δύσκολο να καταργήσεις έναν θεσμό, το θέμα είναι να τον βελτιώσεις, πως θα απομονώσουμε αυτούς τους στρατούς, ακόμη και στην περιφέρεια θα πάνε κι εκεί. Πρέπει να πάρουμε ριζικά μέτρα χτυπώντας στο κεφάλι το πρόβλημα”.

To Top