ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Απίστευτο δικαστικό… ντέρμπι! Αναβλήθηκε για τις 3 Μαρτίου η υπόθεση του Νέου Ρυσίου

Σε δικαστικό ντέρμπι, δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Νέου Ρυσίου για τον Άρη. Μετά από ένα μπαράζ νομικών ενεργειών και αντιπαραθέσεων, τελικά το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι να αναβάλει την εκδίκαση για τον ορισμό τιμής εκκίνησης στον πλειστηριασμό του αθλητικού κέντρου για τις 3 Μαρτίου.

Το χρονικό:

Η πλευρά Σκόρδα, ζήτησε αναβολή δια του δικηγόρου της Κώστα Παπαδόπουλου για τρεις λόγους:

  1. Είναι σε ισχύ η αποχή των δικηγόρων.
  2. Δεν υπάρχει επιτροπή στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που χορηγεί άδειες, αλλά μόνο ένα πλαίσιο υποθέσεων στην οποία δεν υπάγεται αυτή του Άρη, οπότε δεν μπορεί να εκδικαστεί.
  3. Το έγγραφο με την τοποθέτηση του Νίκου Βαλεργάκη για να “δικάσει” κανονικά ο Παπαδόπουλος, το οποίο παρουσίασε η πλευρά του Άρη, αποτελεί κείμενο προσωπικής άποψης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και όχι απόφαση δ.σ.

Από την πλευρά του, ο Άρης δια του νομικού του εκπροσώπου, Άρη Μαστρογιάννη τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνει δίκη σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει άδεια από την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, οπότε δεν έχει λόγο ο συνάδελφος του Κώστας Παπαδόπουλος να απέχει.

Η Ειρηνοδίκης αποφάσισε να δοθεί αναβολή στην υπόθεση για μια ημερομηνία μετά τις 15 Μαρτίου, μια και δήλωσε αναρμόδια να αποφασίσει εάν καλώς ή όχι απέχει ο Κώστας Παπαδόπουλος. H αναβολή αφορούσε την αίτηση Σκόρδα για ορισμό των 3.500.000 ευρώ ως τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού.

Η πλευρά του Άρη ζήτησε παρόλα αυτά να εκδικαστεί έστω η “παρέμβαση” των εκκαθαριστών (Κλεώπα, Σενέμη), σύμφωνα με την οποία ζητούσαν να οριστεί ως τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού τα 300.000 ευρώ.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, κατά τα οποία είχε αποσυρθεί από την έδρα, η Ειρηνοδίκης τόνισε ότι δέχεται το αίτημα του Άρη για να εκδικαστεί η “παρέμβαση” των εκκαθαριστών, αλλά στη συνέχεια… ανακάλεσε για δυο λόγους:

Α. Εξέφρασε η ίδια επιφυλάξεις ότι οποιαδήποτε απόφασή κι αν εκδοθεί, η αίτηση των εκκαθαριστών της ΠΑΕ Άρης θα μπορούσε να κηρυχθεί μετέπειτα “αόριστη” ή “απαράδεκτη”, μια και εκκρεμεί η αίτηση της πλευρά Σκόρδα για τα 3.500.000 ευρώ.

Β. Ο νομικός του Σκόρδα υπογράμμισε ότι εφόσον εκδικαστεί η “παρέμβαση”, χωρίς την εκδίκαση της κύριας αίτησης αυτόματα του αφαιρείται η δυνατότητα να δικάσει την υπόθεση του, από τη στιγμή που πρόκειται για αλληλένδετες υποθέσεις.

Μετά από αυτήν τη διαδικασία αποφασίστηκε από την Ειρηνοδίκη να συνεκδικαστούν μαζί τόσο η κύρια αίτηση, όσο και η “παρέμβαση” των εκκαθαριστών στις 3 Μαρτίου.

Μια ακόμη καθυστέρηση στην υπόθεση της εκκαθάρισης, με σημαντικό γεγονός πάντως, ότι χρονικά είναι αρκετά σύντομα η νέα ημερομηνία.

 

 

To Top