ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτο ξέσπασμα Μέξα υπέρ Πρίφτη: “Αν είχε άλλο όνομα, θα ζητούσαν όλοι να του γίνει κλειστό τριετές!”

Αυτά που είπε ο Κώστας Μέξας στην συνέντευξη Τύπου για τον Δημήτρη Πρίφτη είναι λόγια που δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά από προπονητή για συνάδελφό του! Ο τεχνικός του Απόλλωνα… ξέσπασε υπέρ του Πρίφτη μιλώντας από καρδιάς!

Ρωτήθηκε ο Μέξας τι είναι αυτό που κάνει τον Άρη να έχει τόσο καλή πορεία φέτος και απάντησε: “Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχει κάνει μόνο σωστά βήματα. Η επιλογή των παικτών έγινε με πολύ προσοχή από τον κόουτς και τους συνεργάτες του. Η εικόνα που βγάζει η ομάδα και αυτή η συναδελφικότητα και η αγάπη των παικτών μεταξύ τους είναι δουλειά του προπονητή και της επιλογής των παικτών, όσον αφορά τον χαρακτήρα. Ο συνδυασμός χαρακτήτα, ταλέντου, κινήτρου είναι πολύ σημαντικός για τις επιλογές παικτών. Ο Άρης έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλό του στο Γιούροκαπ από όλες τις άλλες ομάδες, έχει κάνει μόνο ένα κακό πεντάλεπτο στον Κόροιβο και σε όλα τα άλλα παιχνίδια είναι κυρίαρχος. Επειδή διαβάζουμε όλοι social media, δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω κάποιες γκρίνιες και μιλάω καθαρά μπασκετικά, σαν ουδέτερος! Αν είχε άλλο όνομα – και καταλαβαίνετε τι εννοώ – θα ζητούσαν όλοι τώρα (από τη διοίκηση) να κάνει κλειστό τριετές στον Πρίφτη, για να μην τον πάρουν άλλες ομάδες! Με τον κόουτς έχουμε ένα καλημέρα, ένα καλησπέρα, αυτή είναι η σχέση μας. Το λέω όπως το αισθάνομαι μπασκετικά. Αυτή είναι η άποψή μου. Ο κόουτς μεγαλώνει μαζί με τον Άρη κι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο. Τον αφήνετε να δουλεύει… Σέβεται την επένδυση που γίνεται στον Άρη, την προστατεύει κι αυτό θέλει μόνο στήριξη”.

Για τον αγώνα είπε ότι “ήταν ενα καλό μάθημα για μας ο σημερινός αγώνας, η απόδοσή μας ήταν αστεία για σχεδόν 40 λεπτά, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δικαιλογίες μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν ειναι αποδεκτές όταν παρουσιάζεις τέτοια εικόνα μέσα στο γήπεδο. Είμαστε μακράν η χειρότερη ομάδα που πέρασε από το Παλέ, πρέπει να αντιδράσουμε οπωσδήποτε άμεσα. Κάναμε ελάχιστα από αυτά που είχαμε αποφασίσει. Εν μέρει φταίει η πίεση του Άρη, αλλά κυρίως η δική μας πνευματική ανετοιμότητα”, και συνέχισε: “Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς για την δουλειά που έχει κάνει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Είναι μια ομάδα που παίζει κάθε μέρα στα όριά της, η χημεία της και ο τρόπος που λειτουργούν όλοι μέσα στο γήπεδο είναι παράδειγμα για όλες τις ομάδες. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

To Top