ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο ρεκόρ: Ο οπαδός των 524 γηπέδων στο Παλέ και στο “Κλεάνθης Βικελίδης”! (photos)

Η διαδρομή περίπου 300 χιλιομέτρων από τη Φραγκφούρτη στο Γκελζενκίρχεν το 1995 με λεωφορείο του συνδέσμου οπαδών της Τράμπζονσπορ ήταν το πρώτο ταξίδι του Χαλίλ Μπιριντσί με αιτία ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Η καταγωγή του από την Τραπεζούντα τον οδήγησε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ απέναντι στην Σάλκε 04.

Βέβαια, τον υποστήριξε κι ο πατέρας του Γιουσούφ, ο οποίος του έκανε δώρο για τα γενέθλιά του το εισιτήριο του αγώνα, αλλά δεν τον συνόδευσε στην εξόρμηση.

«Ήμουν το μοναδικό παιδί. Ο πατέρας μου πρόσφερε το εισιτήριο και μου είπε “ανέβα στο λεωφορείο και πήγαινε στο ματς”. Θυμάμαι μόνο μεγαλόσωμους άνδρες γύρω μου.

Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά σε εκείνο το ματς, σε κατάμεστο στάδιο» είπε στο thessports.gr ο πρωταγωνιστής της ιστορίας.

IMG_5681[1]

Κάπως έτσι Χαλίλ Μπιριντσί αγάπησε την ομάδα της πατρίδας του και την ακολουθεί πλέον όπου μπορεί στην Ευρώπη. Μετά από λίγα χρόνια αποφάσισε να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε όλο τον κόσμο.

Ο 33χρονος από την Τραπεζούντα έχει επισκεφθεί 524 διαφορετικά γήπεδα ποδοσφαίρου σε 25 χώρες!

Αξιοποιεί σχεδόν όλα τα ρεπό του σαββατοκύριακου, είτε τις ημέρες κανονικής άδειας από την εργασία του.

Αιτία της απόφασής του; «Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα» απάντησε.

Οδηγός λεωφορείων στις αστικές γραμμές του Ουλμ είναι ο Τούρκος ποδοσφαιρόφιλος κι αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Ελλάδα.

Χθες (18/11) παρακολούθησε στο Αλεξάνδρειο την αγαπημένη ομάδα του να χάνει από τον Άρη. Ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησε παιχνίδι μπάσκετ.

«Ήρθα στην Θεσσαλονίκη, γιατί οι φίλοι μου στον σύνδεσμο της Τράμπζονσπορ μου είπαν ότι πάμε να υποστηρίξουμε την ομάδα μας ανεξαρτήτως αθλήματος. Δεν ξέρω ούτε τους κανονισμούς του μπάσκετ, αλλά ήρθα λόγω της Τράμπνζονσπορ», είπε.

IMG-20151119-WA0003

Μπάσκετ για πρώτη φορά στη ζωή του παρακολούθησε χθες στο Αλεξάνδρειο ο ποδοσφαιρόφιλος οπαδός της Τράμπζονσπορ, Χαλίλ Μπιριντσί

Δεν του αρέσει η εμπορευματοποίηση του αθλήματος και η σχεδόν πανομοιότυπη μορφή των μεγάλων  σταδίων.

«Το αγαπημένο μου γήπεδο είναι το Καντρίντα στη Ριέκα. Από τη μία  πλευρά είναι η θάλασσα κι από την άλλη βουνό με βράχους. Τα μεγάλα στάδια σήμερα είναι όλα ίδια» τόνισε.

Τα πολλά ταξίδια επιβάλλουν να προσέχει ιδιαίτερα το κόστος.

Χθες(18/11) μπήκε δωρεάν στο Παλέ με τους άλλους φιλάθλους της Τράμπζονσπορ μαζί με την αποστολή της ομάδας.

Αύριο(20/11) ταξιδεύει οδικώς για την Αθήνα με στόχο να παρακολουθήσει διά ζώσης την αναμέτρηση του Παναθηναικού απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Θα μπω στο γήπεδο, πάντα μπαίνω… Αν χρειαστεί θα πληρώσω εισιτήριο στη μαύρη αγορά» είπε.

Το πρόγραμμα προβλέπει αμέσως επιστροφή στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρουπόλεως.

Πάντως, σήμερα(19/11) δεν έχασε την ευκαιρία και πήγε(φωτό) στο Κλεάνθης Βικελίδης για αναμνηστικές φωτογραφίες με το κασκόλ της Τράμπζονσπορ.

Η περιοδεία του στα ελληνικά γήπεδα θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα στη Βέροια με την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας απέναντι στον Ηρακλή.

Την Τρίτη ο Χαλίλ Μπιριντσί επιστρέφει στην έδρα του κι ήδη έχει εκπονήσει το προσχέδιο των επόμενων ταξιδιών σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του είναι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Ο γύρος του Χαλίλ Μπιριντσί στα γήπεδα όλης της Ευρώπης συνεχίζεται…

halilsansiro

Στάση και στο Τζουζέπε Μεάτσα του Μιλάνου έχει κάνει ο Χαλίλ Μπιριντσί

halil1

Ο 33χρονος οπαδός της Τράμπζονσπορ στο γήπεδο της Μέταλιστ

Πηγή: thessports.gr

To Top