Απαντήσεις σε ερωτήματα ενόψει της Γ.Σ. της Λέσχης

Διευκρινίσεις σε διάφορα ερωτηματικά που προέκυψαν μετά τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Άρη,προσπάθησε να δώσει  το μέλος του προσωρινού Δ.Σ της Λέσχης, Δούκας Τσαπαρίδης, μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Facebook.

Η ανάρτηση του:

“Καθώς προέκυψαν πολλά ερωτηματικά, ενστάσεις και αντιδράσεις όσον αφορά τη σύγκληση της επικείμενης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Άρη και τα θέματα της ημερήσιας διάταξής της, διευκρινίζω κατ’ αρχήν ότι θεωρώ εύλογες τις οποιεσδήποτε απορίες γεννήθηκαν και ότι προέρχονται από Αρειανούς που ενδιαφέρονται ενεργά για τα τεκταινόμενα στον Άρη.
Εύλογο όμως είναι επίσης να δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ώστε να μην πλανώνται σκιές για το οτιδήποτε. Σίγουρα πάντως δεν θα ήταν δυνατό μαζί με την ανακοίνωση σύγκλησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, το ΔΣ της Λέσχης Φίλων Άρη να επισυνάψει από κάτω και ένα πρόσθετο επεξηγηματικό κείμενο, για να προ(κατα)λάβει και τις όποιες ερωτήσεις θα προέκυπταν.

Επειδή λοιπόν ο κόσμος δικαιούται να είναι μπερδεμένος και να ρωτάει, εμείς οφείλουμε να δίνουμε και τις εκάστοτε απαντήσεις για τα πάντα…

– Ποιοι έχουν δικαίωμα παρουσίας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση;

Δικαίωμα παρουσίας έχουν όλοι όσοι εγγράφηκαν έστω και μία φορά στα μητρώα της Λέσχης Φίλων Άρη, χωρίς όμως το δικαίωμα λόγου και ψήφου αν δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι.

– Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου.

– Ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στο μέλλον;

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές θα έχουν όσοι τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι την ημέρα των εκλογών. Ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση είναι να αποφασίσει το κυρίαρχο όργανο του Σωματείου, δηλαδή η ίδια η Γενική Συνέλευση και το Σώμα με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου, για το ποσό με το οποίο θα μπορέσει κάποιο μέλος που έχει εκκρεμείς παρελθοντικές συνδρομές να τις τακτοποιήσει, όπως και για το ποσό της συνδρομής για τη Λέσχη, ώστε στο προσεχές μέλλον να μπορεί να θεωρηθεί τακτοποιημένο και να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου.

– Γιατί προκηρύσσονται εκλογές για νέο ΔΣ στην ΠΑΕ τόσο γρήγορα;

ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. Συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει ΑΝ και ΠΟΤΕ θα προκηρυχθούν εκλογές. Επειδή το ΔΣ της Λέσχης απλά εκπροσωπεί το Σώμα και δεν προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του, ας θεωρηθεί δεδομένο ότι η Γενική Συνέλευση είναι ο μόνος τρόπος να ερωτηθεί ο μεγαλομέτοχος για τη βούλησή του. Ούτε γκάλοπ στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε… αντίστροφες μετρήσεις για τη λήξη θητείας για τα ΔΣ σε ΠΑΕ και Λέσχη. Υπενθυμίζουμε ότι ο διορισμός των διοικητικών συμβουλίων από το Ειρηνοδικείο δεν λάμβανε υπ’ όψιν του την ημερομηνία λήξης του πρωταθλήματος, όπως η κοινή γνώμη συνηθίζει να κάνει στον Άρη τα τελευταία χρόνια. Η βούληση του μεγαλομετόχου δεν πρέπει να χειραγωγείται από καμιά κοινή γνώμη και καμία πίεση. Και σίγουρα μεγαλομέτοχος δεν είναι το ΔΣ της Λέσχης, αλλά ΟΛΟΣ ο κόσμος που, όντας εγγεγραμμένος στα μητρώα της, θα αποφασίσει για το πόσες μέρες παράταση μετά τη λήξη του πρωταθλήματος δικαιούται το κάθε ΔΣ να παραμείνει στη θέση του και να ασκήσει τα καθήκοντά του μέχρι τις εκλογές που ο ίδιος θα ορίσει πότε θα γίνουν. Αν βέβαια ζητούμενο για την κοινή γνώμη είναι να πάμε σε εκλογές σε ΠΑΕ και Λέσχη με ακέφαλες διοικήσεις, υπό την πίεση να παραιτηθούν για να μη θεωρηθεί ότι… μόνες τους παρατείνουν τη θητεία τους, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός αντίλογος σε αυτό το επιχείρημα.
Σημαντική υποσημείωση: το Σώμα της Λέσχης, ο μεγαλομέτοχος, δύναται να αποφασίσει, αν επιθυμεί, την προκήρυξη εκλογών μόνο για τη Λέσχη ή μόνο για την ΠΑΕ στο χρόνο που το ίδιο θα ορίσει. Δεν είναι το ΔΣ της Λέσχης που μπορεί να παρατείνει τη θητεία καμιάς διοίκησης στους θεσμούς του Άρη.

– Γιατί να προκηρυχθούν εκλογές για νέο ΔΣ στην ΠΑΕ χωρίς να έχει τελειώσει πρώτα ο διαχειριστικός έλεγχος;

Εφόσον το Σώμα της Λέσχης το επιθυμεί, μπορεί α) να δώσει παράταση στην παρούσα διοίκηση ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά της μέχρι το πέρας του διαχειριστικού ελέγχου, ώστε σε μια νέα Γενική Συνέλευση να ανακοινωθούν τα πορίσματα από την εταιρία που διενεργεί τον διαχειριστικό έλεγχο και κατέχοντας το Σώμα αυτή την πληροφόρηση, να αποφασίσει για το διοικητικό μέλλον της Ομάδας, β) να αποφασίσει ότι το παρόν ΔΣ της ΠΑΕ δε χαίρει της εμπιστοσύνης της, οπότε και να προκηρύξει εκλογές στο διάστημα που το ίδιο το Σώμα κρίνει εύλογο. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Ο Άρης δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος, το υπάρχον ΔΣ οφείλει να εκπροσωπεί την ΠΑΕ τόσο στις Αρχές όσο και «ενδοοικογενειακά», και να αντιμετωπίζει τα εκατοντάδες προβλήματα της καθημερινότητας και του άμεσου μέλλοντος. Όσον αφορά πάντως τον έλεγχο, δεν έχει δοθεί δεσμευτική ημερομηνία περάτωσης από την εταιρία που τον διενεργεί. Ό,τι κι αν έχει ακουστεί για «ένα μήνα, τρεις μήνες, μέσα Μαρτίου, τέλη Απριλίου» αποτελεί «ράδιο αρβύλα» και κάκιστη επικοινωνιακή πολιτική που ασκήθηκε λόγω πίεσης της κοινής γνώμης και της εύλογης αγωνίας του Αρειανού. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί όταν πάρει όλα τα στοιχεία η εταιρία στα χέρια της, τα ελέγξει και είναι σε θέση να παρουσιάσει την έκθεσή της. Αν όμως το ΔΣ της Λέσχης άφηνε μετέωρο το θέμα της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογικών διαδικασιών, θα μπορούσε να εκληφθεί από κακεντρεχείς ως «ύποπτη κωλυσιεργία», ως «απόπειρα συγκάλυψης», ως «κουκούλωμα πεπραγμένων», ως «παραταξιακή μεροληψία» κ.ο.κ. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτά δεν υπάρχουν.

– Γιατί δε δίνεται χρόνος σε άλλους υποψήφιους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ΠΑΕ;

Στη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε έχει το δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να παραστεί, να απευθυνθεί στο Σώμα και να δηλώσει ότι θα ήθελε περισσότερο χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση για την ΠΑΕ. Η Γενική Συνέλευση, ως κυρίαρχο όργανο του Σωματείου, φυσικά και είναι αρμόδια να εγκρίνει ένα τέτοιο αίτημα και να παράσχει στον ενδιαφερόμενο το χρόνο που ζητά ή να το απορρίψει. Βάσει Καταστατικού όμως, οι όποιοι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι 120 ώρες πριν τη διεξαγωγή της Συνέλευσης. Αν ζητείται από το ΔΣ της Λέσχης να παρακάμψει το Καταστατικό και να πάρει πρωτοβουλίες που δεν της αναλογούν, πάλι θα βρισκόταν καλοθελητές έτοιμοι να «πετροβολήσουν» μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του ΔΣ, επειδή δήθεν ίσως έχουν λάβει γνώση κάποιου ενδιαφερόμενου και μεροληπτούν υπέρ του, δίνοντάς του χρόνο αντικαταστατικά.

– Γιατί διεξάγεται η έκτακτη Γενική Συνέλευση ημέρα Σάββατο και μάλιστα στις 14:00 το μεσημέρι;

Ως ημέρα διεξαγωγής επιλέχθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο, καθότι ακολουθεί Κυριακή και ως μέρα αργίας, επιτρέπει σε Αρειανούς από την επαρχία να παραβρεθούν χωρίς το χρονικό άγχος της επιστροφής. Επιπρόσθετα, από την HELLEXPO μας γνωστοποιήθηκε ότι υπήρχε ενδεχόμενο ακύρωσης της εκδήλωσης που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή από άλλον φορέα, οπότε και θα μεταφερόταν η Γενική Συνέλευση της Λέσχης για την Κυριακή, ως ακόμα πιο πρόσφορη ημέρα για να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη η προσέλευση του κόσμου. Κάτι τέτοιο τελικά δεν κατέστη δυνατό, οπότε θεωρούμε ότι όλο το Σάββατο από το μεσημέρι και μετά είναι μπροστά μας για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν τα μέλη του Σωματείου στη Γενική Συνέλευση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι όπως και πριν τη συμμετοχή μου στο ΔΣ της Λέσχης, πίστευα και πιστεύω ότι μια Γενική Συνέλευση αποτελεί δυνητικά μια «βαλβίδα εκτόνωσης» της πίεσης που φέρει ο Αρειανός εκ των πραγμάτων και των καθημερινών εξελίξεων που βγαίνουν στο φως της μέρας. Μέχρι σήμερα υπήρξαν χίλιες δυο δικαιολογίες και προσχήματα για να αποφευχθεί η Γενική Συνέλευση και να ερωτηθεί ο κόσμος του Άρη για τα φλέγοντα ζητήματα που τον αφορούν. Αυτές οι πολιτικές πιστεύουμε στο ΔΣ της Λέσχης ότι προκάλεσαν τη δυσπιστία, την καχυποψία, μέχρι και την εχθρικότητα που παρατηρείται πλέον ανοιχτά από κάποιους προς τον ίδιο θεσμό της Λέσχης.

Γι’ αυτό και επιθυμούμε, έστω στον πολύ σύντομο χρόνο της θητείας μας να κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε στον κόσμο να αντιληφθεί ότι «δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζαμε»… Ότι αν υπάρχει η θέληση, μπορεί να υπάρξει παροχή ενημέρωσης στον κόσμο του Άρη και να γίνει πράξη η αρχή της αλήθειας, της διαφάνειας και της συμμετοχής, την οποία όλοι επικαλούμαστε, αλλά δυστυχώς παραλείπουμε να την αποδείξουμε και έμπρακτα. Καλώ με τις μικρές δυνάμεις μου όλο τον κόσμο του Άρη να συμμετέχει μαζικά στις διαδικασίες της Λέσχης, όντας ο μόνος δρόμος γιγάντωσης των πραγματικών δυνατοτήτων που προσφέρει ένας τέτοιος θεσμός σε έναν ποδοσφαιρικό Σύλλογο”.

To Top