Απασχόλησαν και οι Μπαλαρντίνι, Ντε Μπιάσι και Νοϊρούρερ

Ο Μίκαλ Πρόμπιερζ είναι αυτήν τη στιγμή ψηλά στην λίστα του Άρη. Στο τραπέζι των κίτρινων, έπεσαν, όμως κι άλλα ονόματα που για διάφορους λόγους βρέθηκαν σε δεύτερη μοίρα.

Πέρα από την περίπτωση του Πάμπλο Κορέα, ο οποίος απάντησε αρνητικά στους κίτρινους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (!) και της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί, οι άνθρωποι του Άρη μελέτησαν κι άλλες προτάσεις προπονητών. Κάποιες απορρίφθηκαν, κάποιες ξεχώρισαν. Από αυτές που ξεχώρισαν, στην πρώτη… τριάδα βρίσκονται δυο Ιταλοί και ένας Γερμανός.

Πρόκειται για τους Νταβίντε Μπαλαρτίνι, Τζιοβάνι Ντε Μπιάσι και Πίτερ Νοϊρούρερ. Και οι τρεις έμειναν στην… άκρη για διάφορους λόγους. Σε ότι αφορά το οποίο είναι αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι είχε τελευταία σεζόν στην Τζένοα, ενώ εργάστηκε και στις Κάλιαρι, Πεσκάρα, Παλέρμο, Λάτσιο. Ο 47χρονος προπονητής την σεζόν 2008/09 ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, οδηγώντας την Παλέρμο στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Στις 15 Ιουνίου 2009 ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από την Λάτσιο. Υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με ετήσιες απολαβές 750.000 ευρώ. Στο πρώτο του επίσημο ματς η ομάδα της Ρώμης επικράτησε της Ίντερ 2-1 κατακτώντας το Σούπερ Καπ. Ο Ιταλός στο παρελθόν απασχόλησε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Ο 55χρονος Ιταλός Τζιοβάνι Ντε Μπιάσι είχε τελευταίο σταθμό την Ουντινέζε, ενώ κάθισε και στον πάγκο των Τορίνι, Μπρέσια, Μόντενα, αλλά και στης Ισπανικής Λεβάντε.

Τέλος, ένα από τα ονόματα που ξεχώριζαν είναι και του Πίτερ Νοϊρούρερ. Ο 56χρονος Γερμανός έχει να εργαστεί από το 2009, όταν και βρέθηκε στον πάγκο της Ντούισμπουργκ, ενώ επιδεικνύει θητεία μεταξύ άλλων σε Κολωνία, Αννόβερο, Μπόχουμ και Σάλκε. Έκανε σάλο πριν μερικά χρόνια, όταν δήλωσε: “Οι παίκτες χρησιμοποιούσαν κατά τη δεκαετία του ‘90 διάφορες ουσίες και αυτό δεν είναι μυστικό. Πάνω από τους μισούς έκαναν χρήση και δε μιλάμε μόνο για τη δεύτερη κατηγορία. Τα μάτια των… θυτών πρόδιδαν την ενέργεια αυτή. Εξάλλου, δεν κουράζονταν και είχαν την τάση να αντιδρούν υπερβολικά στο γήπεδο”.

To Top