Απεγκλωβίστηκαν και τα 12 παιδιά στη «διάσωση του αιώνα» στην Ταϊλάνδη

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών από την πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Απομένει ο προπονητής τους.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Το πρωί της Τρίτης (10/7) ξεκίνησε το τρίτο στάδιο της επιχείρησης διάσωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας, των οκτώ παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη. Όπως αναφέρουν όλα τα μεγάλα Μέσα του εξωτερικούαπεγκλωβίστηκαν και τα 12 παιδιά και απομένει μονάχα ο προπονητής τους

Μέσα της Ταϊλάνδης ενημερώνουν πως το 11ο παιδί ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, παίκτης των “Αγριόχοιρων”, ο 11χρονος που έχει το παρατσούκλι “Τιτάνας”. Τέτοιος αποδείχθηκε όλες αυτές τις ημέρες, όπου βίωσε την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής τους, όπως και οι συμπαίκτες του.

H περιπέτεια των παιδιών άρχισε στις 23/6, όταν τα 12 παιδιά ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων, μπήκαν στη “μαγική σπηλιά”, όπως έχει χαρακτηριστεί Tham Luang. Προηγουμένως είχαν δώσει 28 δολάρια για να αγοράσουν σνακ και αναψυκτικά. Άφησαν τα ποδήλατα στην είσοδο του σπηλαίου και άρχισαν να περπατούν.

Αψήφησαν τον κίνδυνο ενδεχόμενου μουσώνα, που αυτήν την περίοδο είναι κάτι το σύνηθες στην Ταϊλάνδη. Μια καταρρακτώδης βροχή είχε ως συνέπεια την κατολίσθηση και το κλείσιμο της διαδρομής προς την έξοδο. Για ημέρες ήταν αγνοούμενοι. Εντοπίστηκαν στις 2 Ιουλίου, οπότε στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης, με πρώτο πρόβλημα το πώς θα φτάσουν στα παιδιά, χωρίς να απειλήσουν τη ζωή τους.

To Top