ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Απειλή από -5 έως -10 βαθμούς για τον Άρη, εάν δεν αλλάξει ο νόμος!

Απειλή από -5 έως -10 βαθμούς για τον Άρη, εάν δεν αλλάξει ο νόμος! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενημέρωσε επισήμως για την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του Άρη και του Κολοσσού Ρόδου που πλέον απειλούνται με ποινή αφαίρεσης βαθμών πέντε ως 10 βαθμών! 

Η ΚΑΕ Άρης όπως και σχεδόν όλες οι ΚΑΕ έχουν ζητήσει να αλλάξει ο εξοντωτικός νόμος από τον ΕΣΑΚΕ και να πέσει σε αφαίρεση -1 έως -3 βαθμούς.

Εφόσον όμως παραμείνει ο νόμος η ποινή είναι εξοντωτική!

Ο νέος αθλητικός νόμος αναφέρει επί του θέματος:

“Κάθε απόφαση της Ε.Ε.Α. που έχει ως αντικείμενο την απόρριψη αίτησης χορήγησης ή την ανάκληση του πιστοποιητικού της παρ. 3, κοινοποιείται στην οικεία εθνική αθλητική ομοσπονδία και στον οικείο επαγγελματικό σύνδεσμο για την επιβολή πειθαρχικής ποινής.

Με την επιφύλαξη της μη χορήγησης ή της ανάκλησης του πιστοποιητικού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 που συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση, η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού τιμωρείται πειθαρχικά, κατά αναλογική εφαρμογή της παρ. 12 του άρθρου 69, με την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης αγωνιστικής περιόδου, αν πρόκειται για μη χορήγηση του πιστοποιητικού, ή του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. συμμετέχει, αν πρόκειται για ανάκληση του πιστοποιητικού κατά τη διάρκεια τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου”.

Το θέμα αυτό είναι ένα από τα σημεία που θα συζητηθούν στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη της ΚΑΕ Άρης.

To Top