Απεριόριστους ξένους, αλλά και παίκτες άνω των 33 χρόνων μπορεί να αποκτήσει ο Άρης

Πολύς λόγος έγινε με αφορμή την συμφωνία του 36χρονου Σπύρου Γόγολου με τον Άρη και την επιθυμία που εξέφρασαν πρώην παίκτες των κίτρινων όπως οι Σάκης Πρίττας, Λεωνίδας Καμπάνταης.

Όπως σημειώνουμε και σε άλλο άρθρο, φυσικά κανείς δεν προεξόφλησε ότι θα έπαιρνε και τους τρεις ή δυο ή έναν από αυτούς ή και κανέναν. Ο προπονητής του Άρη προτίμησε να ανάψει «κόκκινο φως» και στους τρεις σε κάθε περίπτωση, βάσει των δικών του κριτηρίων.

Ο κανονισμός πάντως (κάτι που διευκρίνισε στους ανθρώπους του Άρη και ο νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου) αναφέρει ότι κάθε ομάδα της Γ’ εθνικής μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους παίκτες άνω των 33 χρόνων, όπως και απεριόριστους ξένους.

Βάσει όμως του κανονισμού δικαιούται να χρησιμοποιήσει σε κάθε παιχνίδι (στην 18μελη αποστολή) 4 ξένους και 2 παίκτες άνω των 33 χρόνων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 (ειδικές διατάξεις) στην κατηγορία “ποδοσφαιριστές” : “Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης έχει αυτή τη στιγμή στην δεύτερη κατηγορία μόνο τον Καρατζιοβαλή, ο οποίος είναι 39 χρόνων.

To Top