ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απλά τα πράγματα: Διπλό στο Ρέθυμνο και οριστικά τρίτος! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο Άρης δίνει σήμερα (17:00) το πρώτο από τα δύο “ματς μπολ” για την εξασφάλιση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια, αντιμετωπίζοντας στο “Μελίνα Μερκούρη” του Ρεθύμνου την τοπική ομάδα για την 25η αγωνιστική της Α1. Με νίκη οριστικά κατακτά την τρίτη θέση και θα έχει πλεονέκτημα σε δύο φάσεις των πλέι οφ.

Το παιχνίδι έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Ο Άρης κυνηγάει την τρίτη θέση, το Ρέθυμνο παλεύει να μπει στα πλέι οφ. Οι κίτρινοι κατέβηκαν πλήρεις στην Κρήτη. Δεν υπάρχουν απουσίες ή τραυματισμοί για τον Δημήτρη Πρίφτη, αν εξαιρέσει κανείς την κατάσταση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται με πρόβλημα στον ώμο.

Το παιχνίδι το χαρακτήρισε ο Πρίφτης πάρα πολύ δύσκολο και έχει δίκιο κυρίως ως προς τον ρυθμό που θέλουν να επιβάλλουν οι Κρητικοί. Αν ο Άρης καταφέρει να μην αφήσει το Ρέθυμνο να παίξει στον δικό του ρυθμό, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. Είναι η κατεξοχήν ομάδα ρυθμού ο σημερινός αντίπαλος του Άρη και από εκεί ξεκινούν τα θεμέλια της νίκης.

Πώς θα ελεγχθεί ο ρυθμός; Με τον έλεγχο των ριμπάουντ σε πρώτη φάση, που δεν θα επιτρέψει στους γηπεδούχους να έχουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και εν συνεχεία με τις σωστές επιλογές στην επίθεση και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.

Ο Άρης είναι πιο γεμάτη και ποιοτική ομάδα από το Ρέθυμνο, αλλά το παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πρωτίστως στο ξεκίνημά του. Εκεί θα πρέπει να βάλει ο Άρης τις βάσεις για να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα και να αφοσιωθεί μετά στα πλέι οφ…

To Top