Αποβάλει τους ultras της η Ατλέτικο

Στην απόφαση να αποβάλλει τους ultras της από το Vicente Calderón, προχώρησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, ως συνέπεια του τραγικού απολογισμού των επεισοδίων της Κυριακής.

ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημη ιστοσελίδας της, η Ατλέτικο Μαδρίτης γνωστοποίησε ότι αποβάλλει τη σκληροπυρηνική μερίδα οπαδών της, Frente Atlético del Calderón, από το Vicente Calderón.

Πριν την ανακοίνωση της Ατλέτικο Μαδρίτης, είχα έρθει η προαναγγελία του γεγονότος δια στόματος Χιλ Μαρίν, σε συνέντευξή του στο Deportes Cuatro:

“Η Ατλέτικο έχει αποφασίσει να αποβάλλει το Frente Atlético del Calderón. Άλλο πράγμα είναι η αποβολή και άλλο η διάλυση. Με ρώτησαν εάν θα του διέλυα και απάντησε ότι δεν είμαι εγώ που θα διαλύσω ένα γκρουπ.”, δήλωσε ο Χιλ Μαρίν, σύμβουλος της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Την ίδια οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των υπευθύνων της δολοφονίας του Τζίμι, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, η αστυνομία εξετάζει ενδελεχώς τις εικόνες από το video, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ότι η φωνή του οπαδού που πέφτει στο ποτάμι είναι του εκλιπόντος Τζίμι.

Τα μέτρα της Ντεπορτίβο

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ντεπορτίβο, Τίνο Φερνάντεθ, ανακοίνωσε το συμβολικό κλείσιμο της θύρας “Μαρατόν”, εκει όπου βρίσκονται οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ομάδας, Riazor Blues, για τα δύο επόμενα παιχνίδια.

Επίσης ο Τίνο Φερνάντεθ, πρότεινε και τη διαμαρτυρία στο Riazor (με είσοδο έναντι 1 ευρώ) ενάντια στη βία στο ποδόσφαιρο.

Τα μεσοπρόθεσμα σχέδια της LFP

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις του πρόεδρου της Χαβιέρ Τέμπας, η LFP αρχίζει να περνά στο πρακτικό μέρος του θέματος και προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη σταδιακή εξάλειψη των ultras μέσα σε 24 μήνες.

Προς έγκριση θα έρθει ρύθμιση για το μερικό κλείσιμο θυρών σε περίπτωση προσβολών, έχει προταθεί η δημιουργία επίσημης λίστας, ultras, κάτι που δεν υπάρχει μέχρι τώρα, ενώ θα προσδιοριστεί ο έλεγχος στη πώληση εισιτηρίων. Μπούσουλας γι΄όλα αυτά όπως ισχυρίζεται ο ισπανικός Τύπος, αναμένονται να αποτελέσουν οι ισχύουσες ρυθμίσεις της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η δημιουργία λίστας σε συνεργασία με την αστυνομία θα έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε σχέση οικονομικής φύσης ή συνεργασίας να είναι ποινικοποιήσιμη. Δεν έχει αποκλειστεί και η απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών.

Η απουσία της αστυνομίας

Ο ισπανικός Τύπος καταγγέλλει την απουσία αστυνομικών δυνάμεων την Κυριακή το πρωί, με αποτέλεσμα οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Ντεπορτίβο να κυκλοφορούν ανενόχλητοι έξω από το Vicente Calderón. Οι ισχυρισμοί των μεγαλύτερων ισπανικών μέσων βασίζονται στο video, όπου είναι εμφανής η απουσία της αστυνομίας.

πηγή: sport24.gr

To Top