ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποβλήθηκε από το ποδόσφαιρο λόγω… του παντελονιού του! (photos)

Οι αστυνομικές Αρχές του Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως για την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω οι άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτισμού της χώρας. Προσέχουν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά φροντίζουν να… προειδοποιούν, όταν βλέπουν κάτι που θεωρούν ότι μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Όσον αφορά το κομμάτι των αθλητών και επειδή έχουν -συνήθως- πιο έντονη κοινωνική ζωή, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει θεσπίσει μια ειδική επιτροπή ηθικής, η οποία παρακολουθεί τα social media των παικτών.

Η επιτροπή αυτή λοιπόν, αποφάσισε να τιμωρήσει τον Σόσα Μακανί λόγω ενός κίτρινου παντελονιού που φορούσε και το οποίο θεωρήθηκε απρεπές και ακατάλληλο για έναν ποδοσφαιριστή και δη διεθνή. Στα 29 του χρόνια, ο Μακανί αγωνίστηκε την τελευταία διετία στην Περσέπολις, ενώ το 2014 βρέθηκε στην προεπιλογή του Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς όμως να επιλεγεί στην τελική 23αδα.

«Κλήθηκε να ανακριθεί για το θέμα αυτό, όμως αρνήθηκε. Πήραμε την απόφαση αυτή λόγω της εμφάνισής του και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην κοινωνία», δήλωσε σε τοπικό Μέσο μέλος της επιτροπής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τον Ιανουάριο ο Μακανί είχε πέσει στην «τσιμπίδα» των Αρχών και είχε φυλακιστεί μάλιστα προσωρινά, καθώς είχε δημοσιεύσει στο Facebook φωτογραφίες με γυναίκες που δεν φορούσαν την υποχρεωτική μαντίλα (βλ. κεντρική φωτό)!

Οι αντίθετοι με τις πρακτικές αυτές κάτοικοι του Ιράν κάνουν λόγο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, ενώ τους υπέρμαχους αυτής είχε εξοργίσει προ ημερών και η εμφάνιση της διάσημης ηθοποιού Τάρανεχ Αλιντόστι λόγω ενός φεμινιστικού τατουάζ που έχει στο αριστερό της χέρι και αποκαλύφθηκε όταν σηκώθηκε το μανίκι της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε.

Η επίμαχη φωτογραφία

inner

Πηγή: sport-fm.gr

To Top