Απογοητευμένοι με την FIFA οι Φέντερερ, Ναδάλ

Το σκάνδαλο που ξέσπασε στους… κόλπους της FIFA δε συγκλόνισε μόνο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά τον χώρο του αθλητισμού γενικότερα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κορυφαίος για πολλούς τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ, ήταν ένας από αυτούς που σχολίασε τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πατρίδα του, την Ελβετία. «Είμαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου, αλλά δεν είμαι φίλαθλος της FIFA», τόνισε στους εκπροσώπους του Tύπου ο 33χρονος σταρ και πρόσθεσε: «Μου αρέσει πολύ να βλέπω ποδόσφαιρο. Ξέρετε όταν είσαι φίλαθλος αυτό που θέλεις περισσότερο είναι να γίνονται τα πράγματα σωστά και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δε συμβαίνει. Είναι άκρως απογοητευτικό αυτό που συνέβη. Κάνει κακό στην εικόνα του ποδοσφαίρου. Εγώ θέλω να είμαι ένας απλός φίλαθλος και τίποτα περισσότερο».

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε ένας ακόμη μεγάλος τενίστας και «δηλωμένος» οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ράφα Ναδάλ επισήμανε στο πλαίσιο του «Ρολάν Γκαρός» που διεξάγεται στο Παρίσι πως οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέεοπι να διέπονται από «τιμιότητα και δικαιοσύνη»: «Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι τίμιοι με τους υπόλοιπους, τότε δεν αξίζει να βρίσκονται στις θέσεις που κατέχουν. Είναι σημαντικό να υπάρχουν σωστοί άνθρωποι σε κάθε θέση».

To Top