Αποζημιώνει με 8.000.000 ευρώ παίκτη που αγωνίστηκε όλα κι όλα… 17 λεπτά η Μπαρτσελόνα!

Δεν της έφτανε η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία ήδη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα, πλέον καλείται να αποζημιώσει με οκτώ εκατομμύρια ευρώ ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα των Καταλανών για μόλις 17 λεπτά!

Ο λόγος για τον Ματέους Φερνάντες, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 σε ηλικία 21 ετών υπέγραψε έως το 2025 στους «μπλαουγκράνα» έναντι επτά εκατομμυρίων ευρώ από την Παλμέιρας.

Δόθηκε απευθείας δανεικός στη Βαγιαδολίδ έως το τέλος της σεζόν, όπου και εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα μετρώντας μόλις μια συμμετοχή και 17 λεπτά σε ένα ματς Champions League απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Το καλοκαίρι του 2021 ήρθε και η απόλυση του από την ομάδα με τη διοίκηση της «Μπάρτσα» να προσπαθεί να μαζέψει… τα ασυμμάζευτα στα οικονομικά δρώμενα του συλλόγου. Ο Βραζιλιάνος αρχικά κατέθεσε αγωγή κατά της πρώην ομάδας του αξιώνοντας αποζημίωση της τάξης των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο σήμερα, το δικαστήριο της Καταλονίας αποφάνθηκε πως η Μπαρτσελόνα οφείλει να καταβάλλει στον ποδοσφαιριστή αποζημίωση 7,7 εκατομμυρίων ευρώ, συν ακόμη 810.000 ευρώ για αυτό που ονομάζεται «άδικη απόλυση».

Ο Φερνάντες μετά τη Βαρκελώνη επέστρεψε στην Παλμέιρας, από εκεί ακολούθησαν δύο δανεισμοί σε Ατλέτικο Παραναένσε και Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο, όπου και θα αγωνίζεται μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

To Top