ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποθέωσε Άρη και Τολιόπουλο ο Σπανούλης – Η ξεχωριστή αναφορά του σε Γκάλη και Γιαννάκη!

Μπορεί το Περιστέρι να αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως στόχος του είναι να φτιάξει μια ομάδα με νοοτροπία νικητή, κάνοντας παράλληλα ξεχωριστεί αναφορά στον Άρη και στον αθλητή του, Βασίλη Τολιόπουλο λέγοντας μεταξύ άλλων πως “έχουμε καιρό να δούμε Έλληνα να ηγείται όπως ο Τολιόπουλος”.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για την προσπάθεια».

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στην ομάδα μου για την προσπάθεια. Σε κάποια πράγματα είμαι ευχαριστημένος σε αυτό το ματς, σε άλλα δεν κάναμε όσα είπαμε. Η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη, εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα με νοοτροπία νικητή, σε ένα διαφορετικό φετινό ρόστερ. Είμαι ευχαριστημένος σε όλη την χρονιά έως τώρα, προσπαθήσαμε με τον Ολυμπιακό σε κάποια σημεία, αλλά δεν ήταν αρκετό».

Για τους 68 πόντους και τα λάθη του Περιστερίου κι αν αυτό δείχνει τη διαφορά με τους δύο μεγάλους: «Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ήρθαμε να παίξουμε έναν προημιτελικό με τον Ολυμπιακό, προσπαθήσαμε να παίξουμε και οι δύο σκληρά, ο Ολυμπιακός τα κατάφερε καλύτερα. Εμείς για δεύτερη σερί χρονιά έχουμε εξαιρετική σταθερότητα για τρίτη ομάδα, δε θυμάμαι άλλη τρίτη ομάδα τόσο σταθερή με δύο διαφορετικά ρόστερ σε κάθε σεζόν. Καμιά φορά στη ζωή, όμως, πρέπει να ξέρεις τι ζητάς. Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα, αγγίζουμε το ταβάνι μας και είμαι ευχαριστημένος από το πώς παίζουμε».

Για το αν μπορεί να γίνει η έκπληξη στους δύο μεγάλους: «Αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, οι μεγάλες ομάδες τα κάνουν όλα εύκολα, όταν είναι έτοιμες απέναντί μας. Μπορείς να τις κερδίσεις, όταν είναι κουρασμένες ή έχουν το μυαλό τους αλλού, λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Όταν είναι συγκεντρωμένοι, όλα γίνονται εύκολα».

Για τον Άρη και τον Τολιόπουλο: «Ο Άρης είναι ιστορική ομάδα. Μεγαλώσαμε με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, όμως και η δική μου ομάδα κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε κάνει εξαιρετικές χρονιές και πρέπει να το επισημαίνουμε. Πρέπει να υπάρχουν, όμως, ομάδες σαν τον Άρη. Ο Τολιόπουλος έχει δουλέψει πολύ ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είναι τυχαίο το πώς παίζει με αυτή την αυτοπεποίθηση. Έχουμε καιρό να δούμε Έλληνα να ηγείται τόσο μιας ομάδας, σαν τον Άρη, και είναι σημαντικό».

To Top