ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αποθέωση Γιαννάκη στο Αλεξάνδρειο! “Φέρτε τα παιδιά σας στο μπάσκετ”!

Απόλυτη επιτυχία είχε το πρώτο εφετινό AntetokounBros Event που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν οι διοργανωτές, αλλά την παράσταση έκλεψαν οι διεθνείς της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2005 και δευτεραθλήτριας κόσμου το 2006 με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση.

“Φέρτε τα παιδιά σας στο μπάσκετ! Τα παιδιά της Εθνικής το 2005 έκαναν όλη την Ελλάδα υπερήφανη!», είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Εντυπωσιακές φάσεις, πολλά χαμόγελα, δώρα για τυχερούς και οικονομική ενίσχυση, σε φιλανθρωπικό επίπεδο, για την «Κιβωτό του Κόσμου» ήταν τα… συστατικά του Antetokounbros Event 2017 των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση που στήριξε με την παρουσία της η Εθνική ομάδα του 2005, την οποία είχαν αντίπαλο στο παρκέ οι αδερφοί Αντετοκούνμπο με ομάδα αποτελούμενη από φίλους τους (σ.σ. εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, όπως ο Νίκος Γκίκας, ο Χρήστος Σαλούστρος).

Ασφυκτικά γεμάτη από νωρίς η κεντρική σάλα του γηπέδου από υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κάθε ηλικίας, οι οποίοι απόλαυσαν στον αγωνιστικό χώρο τους πρωταθλητές Ευρώπης, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στο Βελιγράδι το 2005 και τους αδερφούς Αντετοκούνμπο.

«Ζεστότερο» από όλους τους άλλοτε διεθνείς, εισέπραξε από το κοινό, σε κάθε επαφή του με την μπάλα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, χωρίς, φυσικά, να δυσαρεστηθούν οι Νίκος Ζήσης, Νίκος Χατζηβρέττας, Θοδωρής Παπαλουκάς, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δήμος Ντικούδης, Μιχάλης Κακιούζης, Κώστας Τσαρτσαρής και Λάζαρος Παπαδόπουλος!

Στον πάγκο της Εθνικής και ο ομοσπονδιακός τεχνικός το 2005, Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον τότε βοηθό του, Λευτέρη Κακιούση.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης το έκανε ο πατέρας Αντώνιος, από την «Κιβωτό του Κόσμου», με την ομάδα των Αντετοκούμπο να αναδεικνύεται νικήτρια με 109-107 (Δεκάλεπτα: 32-33, 55-54, 83-79, 109-107)

* Στο 5’ της αναμέτρησης δύο μικροί αθλητές έπαιξαν ένας εναντίον ενός, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τους δίνει οδηγίες

* Δώρα εισέπραξαν τυχεροί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο παρκέ για σουτ, σε συχνές διακοπές της αναμέτρησης

* Σχολιασμό του αγώνα, αλλά και κουβέντα με φιλάθλους που ήταν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας μικρόφωνο στο χέρι, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

* Πολλές φανέλες και καπέλα της διοργάνωσης πέταξαν στην κερκίδα, στη διάρκεια του παιχνιδιού, οι αθλητές των δύο ομάδων

* Με τις κάλτσες έμεινε στα 42’’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου ο Θανάσης Αντετοκούνμπο! Αυτό καθώς λύθηκαν τα κορδόνια του και αντί να τα δέσει, επέλεξε να βγάλει τα παπούτσια του και να τα χαρίσει σε έναν φίλαθλο!

* «Είμαστε όλοι αδέρφια! Ηταν τιμή μας που παίξαμε σήμερα απέναντι στην Εθνική ομάδα του 2005», τόνισαν, από το κέντρο του αγωνιστικού χώρου, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

* «Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου! Ευχαριστούμε τον Γιάννη και τον Θανάση για την εκδήλωση, τους εθελοντές, τους ανθρώπους του Αλεξανδρείου, την οικογένεια Λάσκαρη, από τον Αρη, για τη φιλοξενία! Να φύγουμε σιγά –σιγά γιατί είστε πολλοί. Να προσέξουμε να μην έχουμε ατύχημα», ανέφερε ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

«Για να μη σας ζαλίζω, ευχαριστούμε τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδη, εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο, επισήμανε: «Ευχαριστούμε Θεσσαλονίκη! Να είμαστε καλά εδώ και του χρόνου!»

To Top