Αποκάλυψε πως ήθελε να παίξει νωρίτερα στην Τσέλσι ο Κουλιμπαλί

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί ήταν κοντά στο να υπογράψει για την τωρινή του ομάδα, την Τσέλσι, το 2015, αλλά ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν του επέτρεψε να φύγει από την Serie A εκείνη την στιγμή, αποκάλυψε ο αμυντικός της Σενεγάλης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο 31χρονος άσος, ο οποίος ήταν αρχηγός της Σενεγάλης στην κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2021, εντάχθηκε στην ομάδα του Λονδίνου τον Ιούλιο, μετά από οκτώ σεζόν στην Νάπολι.

Ο Κουλιμπαλί, δήλωσε ότι ο Αντόνιο Κόντε -τώρα βρίσκεται στο «τιμόνι» της Τότεναμ αλλά προπονητής στην Τσέλσι εκείνη την εποχή- είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει μετά την πρώτη του χρονιά με τη Νάπολι.

«Ζήτησα με σεβασμό από τον ιδιοκτήτη να φύγω για την Τσέλσι, αλλά μου είπε ότι δεν θα ήταν δυνατό», είπε ο Κουλιμπαλί στην «The Guardian» και πρόσθεσε:

«Έτσι περίμενα λίγο και συνέχισα τη συνομιλία μου μαζί τους, αλλά πραγματικά δεν ήθελαν να φύγω από τον σύλλογο. Και αποφάσισα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου για να μείνω στην Νάπολι.
Για εμένα, ήταν λίγο δύσκολο να πω όχι γιατί ήταν όνειρό μου να παίξω στην Premier League από τότε που ήμουν παιδί».

Αφού πλέον, πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο, η θέση του Κουλιμπαλί στην Τσέλσι σήμαινε ότι οι προοπτικές του να είναι σε μια τροπαιούχο ομάδα ήταν ισχυρότερες. Παρόλο που η Νάπολι έφτασε κοντά στο να κατακτήσει το Scudetto της Serie A υπό τις οδηγίες του Μαουρίτσιο Σάρι, ο Κουλιμπαλί σήκωσε μόνο ένα τρόπαιο, το Κύπελλο Ιταλίας όσο ήταν στην ομάδα του ιταλικού νότου.

«Με την προσωπική μου εμπειρία, ξέρω ότι δεν χρειάζεται να βάλεις όρια στα όνειρά σου και το όνειρό μου είναι να κερδίσω τα πάντα με την Τσέλσι», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο. Δεν έρχομαι με αλαζονική συμπεριφορά. Έρχομαι με σεβασμό, πολύ σεβασμό για όλους, αλλά ξέρω ότι η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα και μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει, που έχει συνηθίσει να κερδίζει».

To Top