Αποκάλυψη: Τι συμβαίνει πραγματικά με την αναστολή των χρεών, τι κέρδισε ο Άρης σε σχέση με την ΕΠΟ!

Τις τελευταίες βδομάδες έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά με το άρθρο 99. Αλήθειες, υπερβολές, ανακρίβειες, λανθασμένες εκτιμήσεις. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να γίνει προσέγγιση ενός τόσο πολύπλοκου και λεπτού θέματος…

Το PRESSARIS προσπαθώντας να ρίξει περισσότερο φως στο θέμα της αναστολής των χρεών αναζήτησε το τι ακριβώς συμβαίνει και σας παρουσιάζει σήμερα ένα επίμαχο σημείο της δικαστικής απόφασης, αρκετά κατατοπιστικό.

Σε αρκετούς έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι: με την προσωρινή διαταγή οι κίτρινοι ζήτησαν να ανασταλεί η πληρωμή μέρος των χρεών του Άρη και όχι όλων των χρεών.

Στην πραγματικότητα και με βάσει την υπάρχουσα νομολογία, καμία εταιρία ή επιχείρηση δεν ζητά να ανασταλεί η πληρωμή κανενός χρέους με την προσωρινή αναβολή.

Ζητάει «να ανασταλούν οι ατομικές διώξεις και τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της αιτούσας εταιρίας (δηλαδή κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ)».

Στην προκειμένη περίπτωση των κίτρινων, η στρατηγικής σημασίας επιτυχία ήταν ότι προστέθηκε από το δικαστήριο και η αναστολή εκτέλεσης μέτρων φορολογικής – διοικητικής φύσεως όπως και οι αποφάσεις διαιτητικών οργάνων (με άλλα λόγια της ΕΠΟ)!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η προσωρινή διαταγή επί λέξει έχει ως εξής:

«αναστέλλει προσωρινά μέχρι τη συζήτηση της αίτησης οποιοδήποτε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της αιτούσας εταιρίας για απαιτήσεις που γεννήθηκαν πριν την υποβολή της αίτησης και απαγορεύει προσωρινά την καταγγελία των μέχρι σήμερα διαρκών συμβάσεων, καθώς και την εκτέλεση κάθε μέτρου διοικητικού – φορολογικού ή απόφασης διαιτητικού οργάνου».

Αυτά ισχύουν στο συγκεκριμένο θέμα. Με βάσει την τελευταία φράση προς το παρόν, ο Άρης έχει λογικά (αν και ζούμε στην Ελλάδα) το «πάνω χέρι» σε ότι αφορά αποφάσεις όπως π.χ. του Κουλουχέρη με την ΕΠΟ. Το δικαστήριο είναι σαφές. Αρκεί να πρυτανεύσει το δίκαιο…

To Top