Αποκαλυπτική συνέντευξη Φατί στο PRESSARIS: Ο κόσμος του Άρη, ο Αγκάνθο, ο Πασιαλής, ο Κόκε, αλλά και η παραίτηση από τα χρέη των κίτρινων!

O Ρικάρντο Φατί μίλησε από την Γαλλία στο PRESSARIS. Άνοιξε την καρδιά του στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα! Μια αποκαλυπτική συνέντευξη για όλους και για όλα που σίγουρα θα συζητηθεί!

Η απόσταση που χωρίζει τον Ρίκι Φατί από τον Άρη είναι πλέον αρκετά μεγάλη, μια και ο 26χρονος πρώην «κίτρινος» αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αζαξιό. Ο ίδιος ωστόσο, δεν παύει να ενημερώνεται συχνά για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PRESSARIS ο διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης «άνοιξε» την καρδιά του και μας μίλησε για την επιστροφή του στη Γαλλία, τον Άρη, αλλά και για το οικονομικό κομμάτι που τον… δένει ακόμα με τους «κίτρινους».

Πως αισθάνεσαι που επέστρεψες στη Γαλλία;
Είμαι πολύ καλά. Είναι η ζωή στην οποία έχω συνηθίσει από μικρός. Και η οικογένειά μου αισθάνεται πάρα πολύ καλά που βρίσκεται εδώ και γενικά είμαι ευχαριστημένος που έχω γυρίσει στη Γαλλία.

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη;
Μου λείπει πολύ η πόλη. Αισθανόμουν πάρα πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη είναι όμορφη και ήρεμη, ζεις καλά. Βέβαια από πέρυσι θυμάμαι πως υπήρχε η κρίση και ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα για όλους, ακόμη και για εμάς. Επίσης, και η οικογένειά μου περνούσε πολύ όμορφα στη Θεσσαλονίκη. Μου λείπει πολύ η γενικότερη ατμόσφαιρα  της πόλης, και φυσικά οι αγώνες στο “Βικελίδης”, γιατί εκεί πέρασα δύο πάρα πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα χρόνια από ποδοσφαιρικής απόψεως.

Πώς θα χαρακτήριζες τα δύο αυτά χρόνια που αγωνίστηκες στους «κίτρινους»;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έπαιξα στον Άρη. Στην ομάδα αυτή μπόρεσα να πάρω πολλούς αγώνες στα πόδια μου, να κερδίσω εμπειρία, ακόμα κι αν η δεύτερη χρονιά σε αυτή δεν πήγε καλά.  Έκανα καλή χρονιά, και έγινα κατά κάποιο τρόπο αρχηγός της ομάδας. Μου άρεσε πάντα να παίζουμε στο «σπίτι» μας, ήταν πραγματικά μία φανταστική ευκαιρία το να παίζεις εκεί παρέα με τους οπαδούς.

Τι έχεις να θυμάσαι από τον Άρη;
Αν πρέπει να θυμηθώ κάτι είναι το Europa League, χωρίς καμία αμφιβολία. Οι αγώνες με την Μάντσεστερ και την Ατλέτικο είναι πολύ όμορφες αναμνήσεις.  Το γκολ μου με την Ρόζενμποργκ. Σήμερα βέβαια μοιάζει με αιωνιότητα ο χρόνος που πέρασε. Ήταν μόνο δύο χρόνια πριν και φαίνεται λες και είναι μία δεκαετία. Ακόμη και την περσινή χρονιά που βρισκόμουν στην ομάδα και βίωνα όλα τα προβλήματα που εκείνη αντιμετώπιζε, κανένας δεν μιλούσε πια για τις αναμετρήσεις με την Ατλέτικο και τη Σίτι. Είχαμε μείνει αρκετοί από εκείνη τη σεζόν και μας φαινόταν αρκετά περίεργο.

Σε προηγούμενη συνομιλία μας μας είπες ότι γνώριζες πως ο Άρης άλλαξε προπονητή. Παρακολουθείς δηλαδή τις εξελίξεις στην ομάδα;
Ναι, ναι το γνώριζα, γιατί παρακολουθώ το τι συμβαίνει στην ομάδα μέσω του ίντερνετ. Βλέπω αρκετά βίντεο από τους αγώνες όπως παραδείγματος χάριν τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Με τον Παναθηναϊκό όπως σας είχα πει δεν μου είχε φανεί πως υπήρχε πέναλτι. Είδα μάλιστα και το φανταστικό γκολ του Μανώλη (Παπαστεριανού) στο ματς με τον Ολυμπιακό και μπορώ να πω πως είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του, όπως και με την απόδοση πολλών άλλων παιδιών στην ομάδα. Για να επιστρέψω στο θέμα του προπονητή, τον Νίκο Πασιαλή τον γνωρίζω, μου αρέσει που είναι πολύ ήσυχος, που σέβεται τους ποδοσφαιριστές και που γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επομένως είμαι χαρούμενος που είναι αυτός στο τιμόνι της ομάδας και ελπίζω να κάνει όμορφα πράγματα από το συγκεκριμένο πόστο.

Τα τελευταία αποτελέσματα πως τα ερμηνεύεις;
Είναι φυσιολογικό να λείπει εμπειρία από αυτά τα παιδιά, μια και οι περισσότεροι είναι μικροί σε ηλικία. Εύχομαι η ομάδα να επιβιώσει  τη φετινή χρονιά και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τα πρώτα αυτά παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι λογικό να πηγαίνουν έτσι όταν έχεις να κάνεις με μία νεανική ομάδα. Με εξαίρεση τον Αγκάνθο που είναι πολύ καλός και ποιοτικά, δεν υπάρχει κάποιος που να κάνει τη διαφορά όπως ο Χαβίτο, ο Κόκε και ίσως ο Καστίγιο. Ο Νταβίντ δεν μπορεί να τα κάνει όλα στο παιχνίδι, αλλά με αυτόν  ο Άρης μπορεί να σωθεί και να τα πάει πολύ καλύτερα, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά η διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι όταν αλλάζει όλο το ρόστερ της ομάδας και η πλειοψηφία των παικτών είναι νέοι σε ηλικία πρέπει να κάνουμε υπομονή, όπως υπομονή πρέπει να κάνουν και οι οπαδοί. Εξάλλου δεν είναι η μόνη ομάδα στο πρωτάθλημα που αντιμετωπίζει τέτοιες δυσκολίες, δες και την ΑΕΚ στην οποία πήγε ο Γιώργος.

Πώς θα χαρακτήριζες την κίνηση αυτή του Κατίδη;

Μιλούσα μαζί του στο twitter πριν υπογράψει. Του είχα πει να φύγει στο εξωτερικό για να μάθει περισσότερα και να βελτιωθεί, αλλά αυτός επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα, να πάει στην ΑΕΚ για να κάνει μία ή δύο καλές χρονιές και μετά να φύγει εκτός Ελλάδας.

Για τον Γιαννιώτα ποια είναι η γνώμη σου;
Για μένα θα έπαιζε εύκολα στην Ευρώπη γιατί εκεί χρειάζονται παίκτες γρήγορους και δυνατούς. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει όμορφα πράγματα αν πάει σε κάποιο ευρωπαϊκό σύλλογο. Απ΄ όσο τον γνωρίζω έχει την ποιότητα και τα στοιχεία εκείνα για να μπορέσει να παίξει εκτός Ελλάδας, αλλά πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και να μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του.

Μπορείς  να μου περιγράψεις με δύο λόγια το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις σου με τον Άρη όσον αφορά το οικονομικό;

Ο δικηγόρος μου, μου έχει περιγράψει μέσες άκρας το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Άρη, και το καταλαβαίνω και ‘γω ο ίδιος.  Εγώ όπως και κάθε ποδοσφαιριστής δουλεύω για να έχω χρήματα για να πληρώνω τους λογαριασμούς μου και να ζω την οικογένειά μου.  Με τον νομικό εκπρόσωπό μου δουλεύουμε για να βρεθεί μία λύση η οποία θα είναι δίκαιη και θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Δεν γνωρίζω τα ακριβή μηδενικά και ψηφία. Το μόνο που ξέρω είναι ότι προτίθεμαι να μην πάρω όλο το ποσό που μου αναλογεί, να παραιτηθώ από κάποια ποσά, να κάνω κάποια παραχώρηση. Είμαστε στη φάση που προσπαθούμε να τα βρούμε στο θέμα του διακανονισμού.

Πως αισθάνεσαι που έχεις γυρίσει στο Championnat;
Είμαι χαρούμενος γιατί έχω παίξει σχεδόν σε όλες τις αναμετρήσεις της ομάδας μου. Η επίδοσή μου είναι αρκετά καλή, οπότε είμαι και ικανοποιημένος. Η ομάδα μου φέρεται πάρα σωστά, αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι δεν τα πάμε τόσο καλά, υπάρχουν αγώνες που τους χάνουμε, αλλά και άλλους που τους κερδίζουμε. Η πορεία θα δείξει, έχουμε μέλλον.

Πώς θα περιέγραφες  το συγκεκριμένο πρωτάθλημα;

Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο στο οποίο όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και ικανές. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες, αντίθετα υπάρχουν πολύ ισχυρές όπως η Παρί, η Λυόν, η Μαρσέιγ.

Με τον Ιμπραίμοβιτς ήρθες αντιμέτωπος;
Μ την Παρί αγωνιστήκαμε και φέραμε 0-0, αλλά ο Ζλάταν δεν έπαιξε σε εκείνο το ματς, ήταν άτυχος. Οπότε περιμένουμε τον αντίστοιχο αγώνα του δεύτερου γύρου στις 12 Ιανουαρίου.

Έχεις κρατήσει επαφές με τους πρώην συμπαίκτες σου;
Ναι, μιλάω με τον Κατίδη στο twitter, με τον Ντίκο, και φυσικά με τον Σανκαρέ που βρίσκεται στην Τρίπολη μαζί με τον Σάκη Τσιώλη. Ο τελευταίος μου λέει ότι είναι πολύ καλά εκεί, ότι η ομάδα του πάει πολύ καλά, αλλά και ότι είναι και αυτός όπως και γω απογοητευμένος όσον αφορά την τροπή που πήραν τα πράγματα στον Άρη κυρίως με το οικονομικό κομμάτι.

Πες μας δυο λόγια για τους Έκτορ Ραούλ Κούπερ και Σάκη Τσιώλη.
Ο Τσιώλης ενέπνεε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Πετύχαμε πολύ όμορφα πράγματα όταν αυτός ήρθε στην ομάδα, δυστυχώς η επόμενη χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, με αποτέλεσμα να φύγει. Είναι κρίμα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Τσιώλης και ο Κούπερ είναι προπονητές που τους συμπαθώ πάρα πολύ και θα έχω πάντα καλή εικόνα γι αυτούς .

Είδες κάποιον από τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στο Euro που μας πέρασε;
Ναι, τα πήγαν πολύ καλά τα παιδιά. Έδειξαν μια διαφορετική εικόνα της Ελλάδας γιατί πλέον όταν μιλάν γι αυτή μιλάν πάντα με άσχημα λόγια, για την κρίση κλπ. Αλλά και ο Ολυμπιακός φέτος έκανε μία αρκετά καλή πορεία, όπως και ο Παναθηναϊκός, και αυτό δείχνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν καλές ομάδες στο ποδόσφαιρο, ότι δεν υπάρχουν μόνο. ψαράδες!

Ο Βελλίδης όμως στα φετινά παιχνίδια, αν και κλήθηκε μία φορά, δεν αγωνίστηκε.
Ο Μάρκος αξίζει να είναι στην Εθνική, το ότι κλήθηκε έστω μία φορά είναι σημαντικό πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Μπορεί όμως να το κυνηγήσει.

Το γεγονός ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν για πρώτη φορά τόσοι Έλληνες και μικροί σε ηλικία παίκτες πως θα το σχολίαζες;

Σίγουρα είναι άσχημο όλο αυτό που γίνεται με την κρίση. Οι περισσότερες ομάδες στράφηκαν σε μικρούς, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα βοηθήσει πολύ την Ελλάδα στο μέλλον. Έτσι, οι νεαροί έχουν τη δυνατότητα να παίξουν πιο γρήγορα στη Σούπερ Λίγκα, να αποκτήσουν εμπειρία και να στελεχώσουν την Εθνική.

Θυμάσαι ακόμη ελληνικές λέξεις;

Πριν με άκουσες να φωνάζω «Άντε ρε» στο skype μπας και μπορέσουμε και κάνουμε τη συνέντευξη (γέλια). Ναι, φυσικά και θυμάμαι. Βέβαια, αρκετές λέξεις δεν μπορούν να ειπωθούν εδώ, αλλά η αλήθεια είναι πως θυμάμαι. Παραδείγματος χάριν με τον 2μιση ετών γιο μου μιλάμε λίγα ελληνικά. Του λέω «Κατάλαβες;» και μου απαντάει «Ναι, ναι κατάλαβα».

Σκοπεύεις να του χαρίσεις ένα αδερφάκι;
Το έχουμε κάνει ήδη. Πριν από ένα μήνα ήρθε στη ζωή μας η μικρή Σάλμα και όλοι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι.

Κλείνοντας, έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις στον κόσμο του Άρη;
Ποτέ δεν τους ξέχασα. Μου λείπει και η πόλη και η ομάδα. Ίσως γυρίσω μόλις βρω χρόνο για να δω κάποιον αγώνα στο «Βικελίδης», αλλά και τους φίλους που άφησα πίσω στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να τους χαιρετίσω όλους. Εγώ  ήμουν μέχρι την τελευταία μέρα στα γραφεία για να μπορέσω να βρω μία λύση και έφυγα λόγω της απόστασης, λέγοντας «γεια» σε όλους. Όταν έρθω θέλω να πάω και να τους δω όλους, στα γραφεία, στη διοίκηση.

 

To Top