ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλυπτικός Αρκουδής “απαντώντας” (και) στην Μαρούπα: “Δεν δεσμεύτηκα για τίποτα, αδικήθηκε πέρσι ο Άρης από την ΕΠΟ, ενώ του δώσαμε άδεια”!

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Ηλίας Αρκουδής έκανε και νέες δηλώσεις και αναφέρθηκε στο θέμα της αδειοδότησης του Άρη, ενώ σχολίασε και τα όσα είπε η Ειρήνη Μαρούπα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Αρκουδή στο Μετρόπολις:

Για το αν μπορεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ: «Μέχρι πριν δύο μήνες, με βάση τις δικές μας ερμηνείες, μπορούσε. Πέφτει κάθε ομάδα στη Γ Εθνική και σβήνει τα χρέη και την επόμενη χρονιά ανεβαίνει. Πήραμε κάποια μέτρα για να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια περίπτωση δεν θα την δούμε ξεχωριστά, όταν έχουν καταβληθεί όλες οι προσπάθειες που πρέπει και για αντικειμενικούς λόγος δεν έχουν μπορέσει να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα. Επειδή βρίσκεται σε φάση ότι νομοθετείται ο αθλητισμός, πιθανόν να υπάρξουν διατάξεις στο νομοσχέδιο που θα προβλέπουν αυτές τις περιπτώσεις ομάδων που είναι σε μεταβατική περίοδο. Χθες ο κ. Κοντονής βγήκε και δεσμεύτηκε προς αυτήν την κατεύθυνση. Από τη στιγμή που είναι η βούλησή του, πιστεύω θα το κάνει και νόμο. Εμείς δεν φτιάχνουμε νόμους, εμείς εφαρμόζουμε νόμους».
Για το αν εκδικαστεί με βάση το νέο νόμο Κοντονή η υπόθεση του Άρη:«Αν έχει ψηφιστεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μπορεί να τραβήξει και ακόμα περισσότερο. Θα φτάσουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αν χρειαστεί, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε τον Άρη να κάνει ό,τι χρειάζεται. Εμείς θα θέλαμε να τελειώσει νωρίτερα. Να πάρει το πιστοποιητικό του νωρίς ο Άρης. Υπάρχουν περιπτώσεις που τις άδειες τις πήραν λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Έχουμε το παράδειγμα της ΚΑΕ Λαυρίου που έμαθε στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα συμμετάσχει στην Α1 και εμείς αδειοδοτήσαμε λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα».

 

Για το θέμα του προπονητικού κέντρου στο Ρύσιο και αν παίζει ρόλο στην καθυστέρηση της εκκαθάρισης: «Δεν είναι μόνο ο Άρης. Είναι δύο ομάδες στο μεταίχμιο. Ο Άρης και ο ΟΦΗ. Ακόμα και να μην τρέξει εγώ θα δω τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος της Επιτροπής. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιος λόγος, γιατί ακόμα δεν ψηφίστηκε νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Σε πολλά σημεία δεν υπάρχει ευθύνη του Άρη. Το ΙΚΑ ζήτησε δύο φορές αναβολή του πλειστηριασμού χωρίς λόγο. Ξέρουμε ότι αυτός που έχει το ακίνητο τρενάρει τον πλειστηριασμό. Εδώ αυτός που έχει το ακίνητο θέλει να επισπευσθεί, ενώ εκείνος που θέλει να πάρει τα λεφτά του το καθυστερεί και ζητάει αναβολές. Σε αυτό να απαντήσει η διευθύντρια του ΙΚΑ. Χθες που κάναμε αυτή τη συζήτηση είπαμε να στείλουμε εμείς γράμμα στο ΙΚΑ και την Εφορία για να επισπεύσουν τη διαδικασία. Αν μετράει ο λόγος μας».

 

Για τις δηλώσεις της Ειρήνης Μαρούπα: «Εγώ δεν έχω δεσμευθεί για τίποτα, αλλά έχω πει ότι θα κρίνω. Αδικήθηκε πέρυσι από περίεργες ερμηνείες ο Άρης. Η ΕΠΟ του αφαίρεσε τη δυνατότητα να παίξει στη Β’ Εθνική. Η Επιτροπή μας του είχε δώσει άδεια. Σίγουρα θα πρέπει να δούμε την περίπτωση με ευαισθησία, από τη στιγμή που έχει κάνει τα πάντα, χωρίς όμως να παραβιάζουμε τους νόμους».

 

Για το τι θα ψηφίσουν τα μέλη της Επιτροπής: «Η Επιτροπή έχει επτά μέλη. Όλα σε ψηφοφορία μπαίνουν. Ο καθένας θα κρίνει κατά συνείδηση και με βάση τα γεγονότα και τον νόμο. Δεν θα κάνω καμία εκτίμηση, δεν θέλω να δεσμεύσω κανένα συνάδελφό μου. Μπορώ να πω ότι θα βάλω όλα τα γεγονότα κάτω και θα κρίνω. Δεν θα πω τελεία και παύλα. Μόνο αυτό μπορώ να πω».

To Top