Αποκαλυπτικός Γιαννιώτας: «Ο Άρης, το μέλλον μου, ο… Κάλβο, τα πειραχτήρια και η κρίση»

Ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι από τις αποκαλύψεις της φετινής περιπετειώδους χρονιάς για τον Άρη. Ο νεαρός φώναξε παρών, κολύμπησε στα βαθιά και γέμισε με ελπίδες τον κιτρινόμαυρο σύλλογο. Ο Γιαννιώτας παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

Ο νεαρός άσος μίλησε στο sport2310.gr

Ποιο είναι το πρότυπό σου;
«Ο Τόνι Κάλβο μου έκανε πάντα εντύπωση. Βέβαια, θέλω να του μοιάσω στο παιχνίδι, αλλά δεν θέλω να πάρω στοιχεία από τις προσωπικές του επιλογές. Δεν είχε… μυαλό κι εγώ θέλω να παίξω μπάλα. Στους αγώνες πήγαινα να τον δω σαν ball boy και… σπαζόμουν όταν δεν έπαιζε. Ήξερε πολλή μπάλα, αλλά…».

 Εσύ σε ποιες θέσεις μπορείς να παίξεις;

«Ως μεσοεπιθετικός, αλλά και στη κορυφή. Μ’ αρέσει να παίζω και στα δεξιά αλλά και στα αριστερά της επίθεσης. Μπορώ να συγκλίνω, να πάρω κάποια σουτ. Ο ρόλος μου είναι να ‘σερβίρω’, αλλά και το εκτελεστικό κομμάτι δεν με αγχώνει».

Ποιό θεωρείς το πιο θετικό και ποιο το αρνητικό σου χαρακτηριστικό;

«Για τα θετικά μου δεν μπορώ να μιλάω εγώ, αυτά τα κρίνει ο κόσμος. Βελτίωση χρειάζομαι σε πολλούς τομείς. Χαρακτηριστικά, θέλω να βελτιώσω τη συμμετοχή μου στο κομμάτι που αφορά την τακτική, αλλά και το αριστερό μου πόδι».

Με ποιους παίκτες ήρθες πιο κοντά μέσα στην ομάδα, αν εξαιρέσουμε τους συμπαίκτες σου από την Κ20;

«Με τον Σηφάκη, τον Καστίγιο και τον Παπαζαχαρία. Τον Σηφάκη τον  θαυμάζω για την ηρεμία και τη σοβαρότητά του, είναι πραγματικός αρχηγός. Εμπνέει, πρώτα απ’ όλα, σεβασμό. Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι αρχηγός στον Άρη. Όσο για τον Καστίγιο, ότι και να πω είναι λίγο. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Εμένα με βοηθάει στο να αποφεύγω τα λάθη. Μου λέει ποια λάθη έκανε αυτός στην καριέρα του, ώστε να μην… πάθω τα ίδια. Πραγματικά μπορεί να βοηθήσει τον Άρη να φτάσει ψηλά. Όσο για τον Παπαζαχαρία είναι ‘ιδιαίτερη περίπτωση’. Μπορεί να μην έπαιζε στην αρχή, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Μας βοήθησε όλους πολύ».

Ποια είναι τα «πειραχτήρια» στην ομάδα;

( Γέλια… ) «Σίγουρα ο Γρηγόρης ( Παπαζαχαρίας),  αλλά και ο Νέρι (Καστίγιο ). Ξέρουν πότε να κάνουν χαβαλέ, αλλά ξέρουν και πότε πρέπει να είναι σοβαροί. Μας χαλαρώνουν πολύ».

Διαβάστε εδώ όλη την αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιάννη Γιαννιώτα στο sport2310.gr

To Top