Αποκαλυπτικός Μαντσίνι: «Για αυτό παραιτήθηκα από την εθνική Ιταλίας»

Σαν «βόμβα» έσκασε πριν λίγα 24ωρα η είδηση της παραίτησης του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, δέκα μόλις μήνες πριν το Euro 2024.

O πολύπειρος τεχνικός με συνέντευξη του στη «Reppublica» αναφέρθηκε στα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη θητεία του στον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα», εξαπολύοντας «πυρά» προς τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν έκανα τίποτα για να με σφάζουν έτσι. Απλά παραιτήθηκα και είπα ότι είναι επιλογή μου.

Εξήγησα στον Γκραβίνα αυτούς τους μήνες χρειαζόμουν στήριξη και ηρεμία, δεν μου το προσέφερε και παραιτήθηκα. Έπρεπε να το κάνω νωρίτερα; Ίσως. Αλλά άφησα την εθνική 25 ημέρες, όχι τρεις πριν το επόμενο παιχνίδι.

Ο Γκραβίνα προσπαθούσε να φέρει ριζοσπαστικές αλλαγές στο σταφ μου. Του είπα ότι στην καλύτερη θα μπορούσε να προσθέσει ένα δύο νέα πρόσωπα, αλλά δεν μπορούσε να αφαιρέσει δύο υπάρχοντα μέλη ενός συνόλου που έχει ήδη πετύχει. Αν έπρεπε να το κάνει κάποιος, αυτός θα ήμουν εγώ που αποφασίζω για οποιαδήποτε αλλαγή στο σταφ μου.

Ο Γκραβίνα τελευταία έβλεπε τα πράγματα πολύ διαφορετικά από μένα. Με διαλύουν απλά για μια απόφαση. Περίμενα απλά ένα σήμα από τον πρόεδρο, μπορούσε να με βοηθήσει αν ήθελε αλλά δεν το έκανε. Δεν ήθελε να μείνω, είναι μια κατάσταση που κρατούσε μήνες. Αλλά ο Γκραβίνα θα μνημονεύεται πάντα ως ο πρόεδρος που κέρδισε το Euro, όχι για τα λάθη που έχει κάνει».

To Top