ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αποκαλύφθηκαν» οι Κινέζοι της Μίλαν

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα, υπάρχει ένα ονοματεπώνυμο πίσω από τις κινέζικες «σκιές» που ενδιαφέρονται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μίλαν.

Όπως αποκαλύπτει η Gazzetta dello Sport, επικεφαλής της κίνησης για την αγορά των μετοχών της Μίλαν, είναι ο Sonny Wu (48 ετών), το νούμερο 1 της GSR Capital, ιδιωτικής εταιρίας μετοχικού κεφαλαίου, που περιλαμβάνει την Boston Power, εταιρία παραγωγής μπαταριών λιθίου, την LaticePower, που παράγει τσιπ φωτισμού LED και από το 2014 και την Xin Da Yang κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Wu, ο οποίος στα 13 μετακόμισε στον Καναδά, σπούδασε φυσική στις ΗΠΑ και θεωρείται κορυφαίος επιχειρηματίας στην Άπω Ανατολή, δεν είναι όμως μεταξύ των 400 πλουσιότερων ανθρώπων στο Πεκίνο. Μαζί βρίσκεται και ο Steven Zheng, Κινέζος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Η πρόταση μέχρι πριν από λίγο καιρό, περιελάμβανε ένα ποσό για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου(60%), πλέον όμως το κινέζικο found είναι ξεκάθαρο. Επιθυμεί να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του συλλόγου, προσφέροντας στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι 750 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών.

H στιγμή της «αποκάλυψης» των ονομάτων δεν είναι τυχαία. Με τον μεταγραφικό σχεδιασμό των «ροσονέρι» να έχει κολλήσει, την προθεσμία έγκρισης του συμφωνητικού μεταξύ των δύο πλευρών να λήγει στις 31 Ιουλίου και τον Βιτσέντσο Μοντέλα να μην μπορεί να «χτίσει» την ομάδα όπως επιθυμεί, ένα περίπου μήνα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

To Top