«Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα» – Η ποινή εάν κάποια ομάδα παραβιάσει το «κεκλεισμένων των θυρών»

Στην επισημοποίηση της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών που πλέον δημοσιεύθηκε και στο ΦΕΚ, αναφέρεται και μια ποινή η οποία θα επιβάλλεται στην ομάδα, εάν αυτή παραβιάσει τα όσα αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στην ΠΝΠ αναφέρεται ότι η κάθε ομάδα, έχει το δικαίωμα παρουσίας μέχρι και δέκα ατόμων- εκπροσώπων, με την προϋπόθεση τα άτομα αυτά να είναι μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ή να κατέχουν κάποια διευθυντική θέση στην ομάδα, ενώ επισημαίνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα δέκα άτομα και όσα άτομα είναι δηλωμένα στο Φύλλο Αγώνα.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αυτή προβλέπεται και η ποινή που θα επιβάλλεται στην ομάδα που δεν θα τηρήσει το συγκεκριμένο, με την ποινή να είναι ο αποκλεισμός της από το πρωτάθλημα.

«Κατά την εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες του γηπέδου έως δέκα (10) εκπροσώπων κάθε ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή κατέχουν διευθυντική θέση στην ομάδα. Στον ανωτέρω αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αξιωματούχοι που δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα», αναφέρει η ΠΝΠ για τον περιορισμό των δέκα ατόμων, και στη συνέχεια ενημερώνει για την ποινή.

«Σε περίπτωση διάθεσης εισιτηρίων ή παρουσίας θεατών κατά παράβαση των απαγορεύσεων των παρ. 1, 2 και 3, επιβάλλεται στις Π.Α.Ε., με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ο αποκλεισμός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) για την περίοδο 2023-2024», αναφέρει χαρακτηριστικά.

To Top