Αποκλεισμός για τον Ατρόμητο, 0-2 η Λέγκια στο Περιστέρι

Η Λέγκια επικράτησε 2-0 στο Περιστέρι και πέρασε δίκαια στα play offs του Europa, δείχνοντας πως ο Ατρόμητος δεν ήταν έτοιμος για το κάτι παραπάνω φέτος.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Είναι γνωστό πως το 0-0 εκτός έδρας είναι θετικό αλλά πολύ ύπουλο αποτέλεσμα. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με αναμετρήσεις ομάδων που έχουν μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους. Ο Ατρόμητος βίωσε με τον χειρότερο τρόπο αυτή την αλήθεια. Κόντρα στη Λέγκια, ήθελε μόνο νίκη στο γήπεδο του Περιστερίου, δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι αναμονής που του χάρισε την ισοπαλία στο πρώτο ματς και σε αυτό το στιλ αγώνα, οι Πολωνοί φάνηκε πως έχουν το πάνω χέρι: η εύκολη νίκη-πρόκρισή τους το επικύρωσε.

Ίσως να βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αν ο Ατρόμητος είχε καταφέρει να πετύχει το γρήγορο γκολ που ήθελε, αν είχε κεφαλαιοποιήσει με ένα τέρμα το ενθουσιώδες ξεκίνημά του στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά, η φάση του 17′ όταν ο Ρόσα έστειλε με φάουλ τη μπάλα στο δοκάρι ήταν μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Και αφού δεν κατάφερε να ανοίξει εκεί το σκορ, η μπάλα τον «τιμώρησε» στο 39′ όταν και ο Στολάρσκι με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να μην επηρεαστεί από τη ψυχρολουσία, συνέχισε να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι του και να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα ώστε να έχει μεγάλες πιθανότητες για την επανάληψη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μανούσος απέτυχε να σκοράρει από κοντά χάνοντας τεράστια ευκαιρία και το 0-1 έμεινε με αποτέλεσμα η πλάστιγγα να γείρει για τα καλά υπέρ της Λέγκια.

Στην επανάληψη, η διαφορά ψυχολογίας ήταν εμφανής και οι Πολωνοί μπήκαν με διάθεση να τελειώσουν το παιχνίδι. Πέτυχαν το γρήγορο γκολ που ήθελαν όταν στο 51′ ο Κβίλια με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 2-0 και όλα τελείωσαν. Η συνέχεια ήταν τυπικής σημασίας και εν τέλει, ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε μια ακόμα ευρωπαϊκή παρουσία πριν μπει ο Σεπτέμβρης.

 

To Top